Vanmorgen waren we zo mogelijk nog vroeger wakker dan de dag ervoor. En ook nu vond ik het veel te vroeg om rond te gaan lopen in de koude camper. Ik had wel eerst even met Romy via mail wat heen en weer lopen mailen.

Uiteindelijk ben ik toch nog een half uurtje weggedoezeld om er uiteindelijk om 8 uur uit te gaan. De camper was inmiddels wat warmer, want na een sanitaire pitstop van Sjon is de verwarming aangezet. We hadden gister al het grootste gedeelte ingepakt en hoefden vanmorgen alleen maar de laatste dingetjes in te pakken. Ik had voor de zekerheid rekening gehouden met nog een extra nachtje camper, dus het bed was nog niet afgehaald en we hadden nog wat schone kleding achter gehouden. Voor we vertrokken heb ik nog even met mijn moeder via Facetime contact gehad. Ze was op dat moment bij mijn zus thuis en we hebben zo met z’n allen gezellig zitten kletsen. Om 10 uur reden we van de campground af richting Sidney. Bij de ferry (Washington State Ferry) moesten we eerst ons formulier laten zien van de reservering, vervolgens gingen we door immigrations en daarna moesten we wachten op de boot. We waren op het moment dat we aan het wachten waren al in de US, terwijl we nog op Vancouver Island stonden. Immigrations ging heel soepel. Nog soepeler als vanuit Nederland soms kan gaan.

Wachten op de ferry

De camper van Jim en Louise

Terwijl we stonden te wachten heb ik snel de rest ingepakt zodat ik dat niet meer bij Cruise America hoefde te doen. Helaas was de boot door de mist wat verlaat en in plaats van 12 uur vertrokken we pas om half 1.

We mogen

de mist

Onderweg trok de mist gelukkig een beetje op en later was het bijna helemaal weg.

Sjon mocht even het stuurwiel vasthouden

De mist is weg

De route langs de San Juan eilanden was inderdaad fantastisch en onderweg hebben we een stop gemaakt bij Friday Harbor. Dat eilandje ziet er super gezellig uit en is gewoon Amerika. Deze hebben we dus op een to do sometimes in the States.

Friday harbor

Een groot gedeelte hebben we buiten gestaan op het dek, maar tijdens het tweede stuk hebben we gezellig bij onze nieuwe Canadese vrienden Jim, Louise, Glenn en Lori gezeten. Het was super gezellig en voor we het wisten moesten we naar onze camper om ons gereed te maken om van boord te gaan.

met z'n allen

Nadat we gedag gezegd hebben zijn we in de camper gestapt. De ferry had onderweg wat tijd goed gemaakt en om kwart over 3 stonden we aan de wal. Hier moesten we nog wel door customs, want je mag geen fruit of aardappelen mee nemen Amerika in. Maar omdat we de camper willen inleveren vandaag hebben we helemaal niets meer aan verse spullen. We konden zonder problemen doorrijden. Terwijl we ook zagen dat ze in de campers gingen kijken bij sommigen. We hadden dus geluk dat we meteen weg mochten. De Tom hadden we al het adres van Cruise America opgegeven en we hadden bedacht dat we onderweg wel bij een McDonalds of Starbucks zouden stoppen om een auto te reserveren, zodat we die meteen konden halen. Echter Tom gaf aan dat we om 10 over half 5 bij Cruise America zouden zijn en we wisten niet zeker of deze na 5 uur nog open was. We besloten om meteen door te rijden en ons dan door de taxi naar het hotel van onze eerste nacht te laten brengen. We wisten dat we daar een shuttlebus konden nemen naar de carrentals en in het hotel konden we dan rustig een auto regelen. Omdat we onderweg ook nog file hadden waren we uiteindelijk om 5 voor 5 bij Cruise America en omdat we nog moesten tanken en gas bij moesten vullen wilden ze ons eigenlijk weer wegsturen en morgen terug laten komen, maar schijnbaar waren we toch erg overtuigend, want we kregen de opdracht om snel te tanken en dan terug te komen. We hadden de camper al helemaal schoon enzo, dus vooruit. Terwijl de gas bij werd gevuld heb ik snel de bedden afgehaald, een bezem er voor de laatste keer door heen gehaald en de vuilnis weggegooid. Toen we terug kwamen werd de taxi gebeld en liep ze snel de camper door en om en hij was goed gekeurd. Omdat we de camper een week eerder terug kwamen brengen heeft ze ons 3 dagen van de huur vergoed. Ook de fietsenrek heeft ze niet in rekening gebracht en we hadden een bezem moeten kopen en ook deze kregen we terugbetaald. Super netjes geregeld dus. Het wachten was nog even op de taxi en toen deze gearriveerd was konden we gaan. Ook hij had last van de file en kregen we een toer door Seattle en gelukkig was deze chauffeur erg van het praten, waardoor we een hoop achtergrond informatie kregen over Seattle. Om half 7 waren we bij het hotel en op dat moment besloten we om gewoon hier een kamer te nemen voor vannacht en morgen de huurauto te halen.

Onze suite

We hadden nog een magnetronmaaltijd over en deze hebben we op de kamer op ons gemakje opgegeten. Terwijl de televisie op de achtergrond het honkbal laat zien heb ik de koffers gereed gemaakt voor een weekje leven uit een koffer. Morgen om half 10 gaan we de auto halen en zetten we koers richting Lincoln City in Oregon. Uiteraard wel langs de kust van Washington State en Oregon.