Omdat we 6 uur toch iets te vroeg vonden om op te staan, hebben we ons nog een keer omgedraaid en zijn weer in slaap gevallen. Dit keer was het half 9 dat we wakker werden. Na het ontbijt en alles hebben we de camper losgekoppeld en zijn we om kwart voor 10 van de campground afgereden.

Omdat we er eerst nog wat benzine bij moesten gooien kwamen we bij het Tilicum Center uit. Hier hebben we eerst bij Starbucks een beker koffie gehaald en uiteraard eindelijk weer even gebruik gemaakt van een fatsoenlijke WiFi. Toen we de koffie op hadden en weer helemaal up to date waren met alles hebben we een rondje gelopen door dit centrum. Het is een klein centrum, maar met een Target, Old Navy en Dollartree. Omdat alles in Canada duurder is dan in Amerika zijn de uitgaven erg klein en tot het minimaalste beperkt. Hierna hebben we een verhuizing gedaan naar de campground wel 25 minuten verderop gelegen. Deze is er puur tussen gekomen omdat we morgenochtend de eerste boot willen hebben van 7 uur en dit dan korter bij is. Omdat we hier even voor 12 uur waren, wilden we in ieder geval alle was even doen en vast de camper opruimen. Alleen toen we aankwamen hadden ze even tijdelijk geen stroom tot 2 uur vanwege onderhoud. Gelukkig toen we nog maar net op plaatsje 8 aangekoppeld stonden zag ik dat de magnetron het al deed, dus de stroom was er ruim voor 2 uur al weer.

Blauwe lucht

Met onze wasgoed zijn we naar één van de Laundry facilities gelopen en hebben de wassen gedraaid. Tussendoor hebben we een broodje gegeten en nadat alles droog en gestreken was heb ik het meteen in de koffer ingepakt.

schone was

Dat scheelt morgen weer een hoop werk. Omdat we morgen de camper willen inleveren en we de fietsen toch niet meer gebruiken hebben we aan de receptioniste gevraagd of zij misschien interesse hadden in de fietsen. We dachten dat we de campinggasten er blijer mee zouden maken als leenfiets dan de camperverhuurmaatschappij. En ze was razend enthousiast. Voordat we ze naar de receptie brachten hebben we omdat het vandaag zulk lekker weer was eerst nog een lekker rondje gefietst. Toch jammer dat wat dat betreft het weer zo tegen heeft gezeten, want het fietsen is echt een super bezigheid.

uitwaaien aan het strand

schaduwen

fietsen

Na het rondje fietsen hebben we ze afgegeven samen met de sleutels van het slot. Onderweg terug naar de camper raakte we aan de praat met een Canadees echtpaar en zij gaan morgen ook naar Amerika, alleen niet met BC Ferries, maar via een andere ferry. Bij deze ferry kom je meteen in Amerika en schijnt de grens wat beter te zijn, dan de grens die je vanaf Vancouver onderweg hebt. Qua prijs is deze ferry voor ons iets duurder, maar de route is mooier, want je vaart tussen allerlei eilandjes door en je doet er ook iets langer over. Daarnaast is het vanaf de andere kant, Amerika dus, nog een klein uurtje rijden naar de campermaatschappij, terwijl vanaf Vancouver dit bijna 2 uur is en je nog een heel stuk door Canada heen moet rijden. En het schijnt op vrijdag altijd enorm druk te zijn bij die grensovergang vanwege de Canadezen die in het weekend goedkoop willen winkelen in Amerika. Enige nadeel is dat deze boot maar één keer per dag vaart en pas om 12 uur. We komen dan om 3 uur in Anacortes aan, dus rond 4 uur bij Cruise America. Nou ja, we zien het morgen wel. Omdat we zeker wilden zijn van een plekje aan boord, hebben we gereserveerd, alleen kwamen we er niet helemaal uit en zijn we naar onze overburen gelopen om te vragen hoe en wat. Zij hadden vrienden waar mee ze samen reisden op bezoek en zo hebben we daar een uur gezellig zitten kletsen. We hoorden dat deze maand september de natste maand ooit in de geschiedenis, en uitgerekend deze historische maand zitten wij er. Kijk dat kunnen wij ook in onze geschiedenisboeken wegschrijven. We hebben al een keer de warmste dag in de geschiedenis meegemaakt in Barstow in 2007 en nu ook de natste septembermaand in Canada in 2013. De RV bus van onze overburen is er één daar moet ik over vertellen. De bus is 43 feet lang, terwijl die van ons maar 19 feet is! En mooi dat die bus van binnen is, daar houdt je het wel in uit. Een luxe hotelkamer is er echt niets bij. Ze heeft gewoon een wasmachine en droger in de bus. En de douche is er één waar menigeen jaloers op zou zijn. Morgen zitten we met elkaar op de boot en volgens mij is deze ook vol met onze 3 campers haha. In onze eigen kleine dinkytoy hebben we de aardappels gebakken, de kipsate klaargemaakt en de erwtjes en de sla als sidedish bereid en hierna natuurlijk ook lekker opgegeten. ’s Avonds hebben we onder het genot van een warme chocomel genoten van het feit dat we internet hadden. Morgen hoeven we dus niet vroeg op, maar kunnen we redelijk uitslapen. We willen rond kwart over 10/half 11 richting de ferry rijden om daar te wachten tot we aan boord mogen.