Ook vanmorgen waren we voor ons doen redelijk laat. Maar na het ontbijt, het rondje onder de douche en het opruimen van de camper konden we om kwart voor 12 op pad richting Victoria.’s Morgens hebben we nog wel wat regen op het dak van de camper horen kletteren, maar op het moment dat we de camper in het centrum geparkeerd hadden was het droog met een waterig zonnetje. Onze eerste stop was bij het British Columbia Legislature Building. Dit parlementsgebouw dateert nog uit de tijd dat de britten Vancouver Island als kolonie hadden.

parlementsgebouw

In dit gebouw werden wetten aangenomen en behandeld. Wat opvalt is dat we de hele tijd dat we hier op Vancouver Island waren nog maar weinig toeristen hebben gezien. Af en toe een Duitser, een verdwaalde Nederlander of een Engelsman. Maar hier in Victoria zijn de Japanners en Chinezen met bussen tegelijk aanwezig. Overal waar je komt staan ze met hun camera’s. Na dit parlementsgebouw zijn we naar het must see hotel van Victoria geweest, namelijk The Fairmont Empress.

The Empress

Hier kun je als wil en CAD 51,-- per persoon wil betalen ’s middags een High Tea doen. Dit hotel is één van de oudste en beroemdste hotels van Victoria. Op het moment dat wij langs liepen zij de bellboy dat we als we binnen wilden kijken dit mochten. Dat laten wij ons natuurlijk niet 2 keer zeggen. En binnen straalde het rijkdom en status uit. Zo mooi en indrukwekkend.

In het hotel

Beroemde gasten van dit hotel zijn onder andere John Wayne en President Roosevelt. De prijzen voor een kamer met uitzicht op de haven zijn minder dan EUR 300,- per nacht, dus valt nog mee. Ik denk dat we de volgende keer maar een weekje in dit hotel verblijven in plaats van de camper ;-). Bij het naast gelegen visitor center hebben we gevraagd wat er nog meer voor leuke dingen te zien waren en hij kwam met Fisherman’s Wharff en Chinatown. Nu zijn wij niet van de Chinatowns (hebben in Washington een klein deel hiervan gezien en verder laten we het altijd links liggen). Maar Fisherman’s Wharff vinden wij wel altijd leuk, dus dat werd onze volgende stop.

blijf van mijn patat af

Wat ze in Canada heel bijzonder vinden en wat wij in Nederland al heel veel hebben zijn woonboten. In deze haven liggen woonboten. Weliswaar zien ze er allemaal heel bijzonder uit en anders als bij ons, maar het blijven woonboten.

de woonboten

Wat verder bijzonder was dat in deze haven er vier zeehonden bedelen bij de mensen voor vis en dat ze dit dus ook krijgen. Wij hebben hier natuurlijk niet aan mee gedaan, maar wel foto’s genomen van de zeehonden.

zeehondje

nog een zeehondje

Ik vraag mij af of ze nog wel weten hoe ze op vis moeten jagen als ze straks van de mens niets meer krijgen. Maar goed dat terzijde.

opgedoken telefoontjes

Na even hier heerlijk door dit deel van de haven gelopen te hebben en een praatje gemaakt te hebben met een woonbootbewoonster zijn we terug gegaan naar de camper en zijn naar het begin van de 1 gereden om daar de milemarker 0 te fotograferen. En al die tijd was het lekker droog met een waterig zonnetje.

milemarker 0

Onderweg terug naar de campground hebben we een stop gemaakt bij een Coldstone Creamery en hier hebben we een lekker ijsje gehaald. Terwijl we aan het genieten waren van het ijsje hebben we gelijk gebruik gemaakt van de free WiFi die we daar hadden.

lekkere ijsjes

Want op de campground is het echt niet te doen. En dat terwijl we de eerste nacht perfect internet hadden. Midden in de avondspits zijn we terug gereden naar de campground. En is de file in Nederland altijd erg agressief en bumperkleven, hier gaat het er super rustig en gemoedelijk aan toe. Mensen laten anderen er tussen, ritsen gaat zoals het moet. Wat een verschil met Nederland. Tenminste met de A1 waar ik regelmatig in de file sta. Op de campground aangekomen hebben we een pan pasta gemaakt en na het eten en de afwas een beetje gelezen en spelletjes gedaan. Morgen gaan we naar Sidney zoals gezegd en hier willen we alles wassen en vast de koffers inpakken zodat we als het bij de douane vlug gaat overmorgen de camper in kunnen leveren.