Oeps vanmorgen waren we laat wakker. Of dit nu kwam doordat het zonnetje lekker scheen of doordat we toch erg moe waren van de gebroken nachten de afgelopen dagen. Wie het weet mag het zeggen.

Maar vanmorgen gingen om half 9 bij ons pas de luiken open. We hadden halverwege deze anderhalve week die we nu in de camper zitten al bedacht dat 3 weken Vancouver Island wel erg lang is en dat we terug zouden gaan naar Amerika om daar in de omgeving van Olympic National Park wat dagen te slijten. Maar door de shutdown van de overheid werden deze plannen dus in de prullenbak gegooid. Tja wat moeten we nu als we niet de nationale parken kunnen bezoeken zoals we wilden. Tijdens het ontbijt besloten we om maar terug te gaan naar Campbell River en daar dan nog een paar dagen door te brengen. We vinden het hier allebei erg leuk en vermaken ons daar prima. Misschien toch nog een Whale Watch of iets. We zien het wel. Onderweg daar naartoe zijn we bij de eerste Walmart, namelijk in Nanaimo gestopt om de voorraden wat aan te vullen en in ieder geval voor de komende dagen eten te hebben. Terwijl we op het parkeerterrein de lunch met verse broodjes aan het wegwerken zijn, bedenken we beiden dat we eigenlijk toch wel naar Amerika willen voordat de grenzen echt op slot gaan en we in Canada vast zitten met een camper, terwijl onze vlucht vanuit Amerika terug gaat. Mochten we Amerika niet meer uit kunnen, dan hebben we in ieder geval de camper op tijd ingeleverd en de overige hotelkosten worden dan wel vergoed. Maar ja wat doe je dan, want we hadden maar 1.500 mile bij de camper geboekt en we zitten al op ruim 1.000 mile. Want Seattle is niet echt een stad waar je met de camper makkelijk verblijft en Portland in Oregon ook niet echt. Na veel wikken en wegen en rekenen hebben we besloten om dan de camper eerder in te leveren, een auto te huren en de laatste dagen in hotels te verblijven. Je komt dan iets makkelijker iets verder en je kan dan ook nog wat zien van de kustlijn van Oregon die ook heel mooi schijnt te zijn. Okay plan gemaakt, nu werd het tijd om dan toch maar richting Victoria te rijden. Onderweg zijn we gestopt in Chemainus om hier de muurschilderingen te bewonderen.

Chemainus

de beroemdste

chemainus collage

Helaas kwam het tijdens onze wandeling met bakken uit de hemel gestort en zijn we gaan schuilen in een kerstwinkeltje. De vrouw hier vond het gelukkig niet erg dat we erg aan het druppen waren in haar winkel en kwam gezellig met ons kletsen over Duitsland, want daar kwam haar oma vandaan. Zij gaf al aan dat het weer erg koud en nat is voor de tijd van het jaar en dat ze normaal gesproken tot zeker half oktober op slippers en in korte broek kunnen lopen. Ze verwachten ook een hele strenge winter want de dennenappels zijn dit jaar extreem groot en dat schijnt een teken te zijn voor een strenge winter. Het is in ieder geval duidelijk dat alles van slag is, want de orka’s zijn al weg, er is bijna geen bald eagle te zien en ook de beren laten zich minder zien dan normaal. Toen het weer droog was hebben we nadat ik een mooie kerst ornament voor in de boom had gekocht van een bald eagle onze weg langs de schilderingen vervolgd.

De nieuwste mural

Orka's

Helaas begon het al vrij snel weer te spetten en zijn we naar de camper terug gelopen. De Tom hebben we ingesteld voor de campground waar we de eerste nacht verbleven en gelukkig konden we daar terecht. We hadden eerst plaatsje 201 toegewezen gekregen, maar hier was het internet zo slecht dat we naar plaatsje 173 zijn verhuisd. Hier leek het beter, maar dat was niet helemaal het geval. De Ipads en Iphones vertikten het. Gelukkig deed de laptop wel zijn best en konden we vast kijken naar een leuke route en wat hotels voor de komende tijd. We blijven in ieder geval 2 nachten in Victoria zodat we deze stad ook kunnen bekijken. Dan verblijven we 1 nacht in Sidney, zodat we de eerste boot naar het vaste land terug kunnen nemen en dan is het afhankelijk van de douane of we de camper die dag al inleveren of een dag later. Maar morgen gaan we eerst Victoria bekijken.