Ook vanmorgen werden we door de regen op het dak gewekt. Eigenlijk heeft dat ook wel weer wat dat getik op het dak. Lekker knus en helemaal als je dan lekker warm nog onder de dekens ligt.

Maar omdat we vandaag richting Tofino wilden rijden werd het toch tijd om op te staan. Na het ontbijt en het aankleden hebben we de camper losgekoppeld en zijn eerst richting Qualicum Beach gereden. Hier hebben we nog wat sap in de tank gegooid en hebben geparkeerd bij de lokale supermarkt. We zagen dat er een farmers market was en besloten om eens te kijken hoe dat er nu uitziet. Hier bieden lokale bewoners spullen van eigen tuin aan en om over heen te lopen was het best grappig.

Lopen over de Farmers Market

We hebben natuurlijk niets gekocht want we hadden hiervan niets nodig. Wat we nog wel nodig hadden was vers brood en dit hebben we bij de lokale supermarkt gehaald. Hierna zijn we eerst naar Coombs gereden. Dit plaatsje stelt niets voor en ziet er erg verouderd uit. Maar ze hebben hier één leuke winkel en dat is ook gelijk de trekpleister van dit plaatsje. Deze winkel verkoopt van alles en nog wat, het is van binnen erg op elkaar gezet zoveel spullen hebben ze in de winkel. We kwamen er zelfs groenten van Hak (ja, u moet de groenten van Hak hebben) tegen met Nederlandse schrift. Maar wat het leukste van deze winkel is zijn de geitjes die op het dak lopen. Je moet het gezien hebben om te geloven, maar echt waar op het dak van deze winkel lopen geitjes. Het is niet een winkel in een rots gebouwd of iets. Je kan helemaal om deze winkel heen lopen, dus de geitjes kunnen er niet via een achterkant of zijkant vanaf.

geitjes op het dak

geitjes op het dak2

Nadat we de winkel helemaal hadden doorgelopen en de geitjes op de foto hadden gezet, zijn we weer in de camper gestapt en onze volgende stop in de Tom gezet. Deze volgende stop is Port Alberni. Dit is een vrij grote plaats op weg naar Tofino en we wilden daar ook even een stop doen. Bij de Safeway hebben we op het parkeerterrein geluncht en hierna hebben we bij de Starbucks een koffie gehaald. De weg, en laat ik zeggen dat het een hele mooie weg is, naar Tofino vervolgend hebben we de koffie opgedronken. Het is jammer dat het regende, want deze route over de Pacific Rim Highway is zo mooi. Door de hoeveelheid regen had je wel heel veel watervallen vanuit de bergen, wat het ook wel weer iets bijzonders gaf.

kolkend water

Gisteravond hadden we terwijl aan het zoeken waren naar campground in Tofino op het laatste moment een andere campground als eerste keus genoteerd en degene die we thuis al hadden bedacht op de 2e plaats gezet. De campground waar we als eerste naar toe reden, dat zag er niet echt geweldig uit en ook hadden ze daar geen gratis internet. Nu vinden we dat niet zo heel erg, want $ 4,00 voor 24 uur valt nog mee, helemaal als de prijs van de campground een stuk goedkoper is. Maar je kan maar één laptop of ander apparaat met het internet verbinden en dat is toch wat onhandig als je beiden een Iphone en een Ipad hebt. En daarnaast ook nog een laptop. We zijn hierna doorgereden naar de campground van onze eigenlijke eerste keus en daar voelden we ons gelijk thuis. We mochten een plekje zoeken en we hebben plaatsje 53 gekozen. Dit is vlak bij het strand en ook vlak bij de receptie waar je ’s morgens gratis Starbuckskoffie kan halen. We hadden nog maar net de camper op de plek staan en het zonnetje brak door, waardoor we meteen even lekker over het strand konden wandelen. Het was er lekker druk met mensen die genoten van het strand en het zonnetje erbij.

strand tofino2 strand tofino3

Er waren er zelfs een paar die trotseerden het koude water en liepen de zee in.

strand tofino

Op de terugweg richting de camper raakten we aan de praat met een stel mensen die vlakbij Victoria wonen en hier voor het weekend naar toe gekomen waren. Zij hebben een hele mooie hond, wat een kruising is tussen een husky en een collie. De ouders van deze vrouw zijn in 1954 naar Canada geëmigreerd en komen van oorsprong uit Lisse en Noordwijkerhout. Toch altijd weer grappig als je mensen tegenkomt die hun roots in Nederland hebben. Echter deze vrouw is een geboren Canadese, want zij is vlak nadat haar ouders hier zijn komen wonen geboren. Na even gezellig gekletst te hebben zijn we terug gelopen naar de camper en hebben daar het avondeten gemaakt. Na de afwas en het opruimen hebben we nog wat gelezen en wat spelletjes op de Ipad gedaan. Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. Is afhankelijk van het weer en wat er allemaal te doen valt in Tofino.