Vanmorgen werden we gewekt door het tikken van de regen op het dak van de camper. Dit was voorspeld en kwam dus niet geheel onverwacht.

Omdat we het rustig aan wilden doen vandaag, hebben we eerst ’s morgens na het ontbijt met het thuis front via Facetime contact gehad. Romy is voor het eerst 3 weken alleen thuis en samen met Ramon zorgt ze voor het reilen en zeilen daar. We zijn weer op de hoogte van alles.

Facetimen

Zo is de wond van Tara door het antibioticakuurtje helemaal genezen gelukkig en ook met Buffy gaat het goed. De lekkage is inderdaad verholpen, het heeft niet meer gelekt hierna. Het is fijn om even via Facetime contact gehad te hebben en te zien dat alles op rolletjes loopt. Omdat het nog steeds zachtjes regende hebben we tot aan de lunch wat reisverslagen gelezen en andere dingen op internet uitgezocht. Na de lunch was het droog en zijn we naar Parksville en Qualicum Beach gereden. In Parksville had ik op internet een scrapwinkel gevonden en omdat we toch niets beters konden doen zijn we hier naar toe gereden. Ik had gehoopt wat lokaal scrapspullen te vinden, maar helaas ze hadden de standaard dingen die ik in Nederland ook kan kopen. Wel heb ik er andere leuke knutselideetjes opgedaan. En met straks de koude en soms natte zondagen in Nederland is dat een leuk tijdverdrijf. In Qualicum Beach hebben we bij de lokale supermarkt wat boodschappen gedaan en ook hebben we Nanaimo Bars gekocht. Dit zijn heerlijke chocolade kokos repen, welke we in 2010 bij MacKay Whale Watching voor het eerst geproeft hadden. Onderweg hebben we 3 hertjes langs de kant van de weg gezien, maar omdat je ze daar in het dorp niet verwacht had ik geen camera bij de hand en dus ook geen foto. Terug gekomen op de campground hebben we warme chocolademelk met de Nanaimo Bars genomen.

Warme chocomel met Nanaimo Bar

Hierna heeft Sjon dit keer voor het avondeten gezorgd en hadden we wederom gebakken aardappels, maar dit keer met sla en een hamburger.

Sjon aan het koken

Omdat het na het eten eindelijk goed droog was en de wind was gaan liggen zijn we direct een stukje gaan lopen zodat we er toch even uitgeweest zijn. Achter de campground zit een Bald Eagle nest (dit wisten we nog van 2010) en we dachten dat dit wel een mooi doel was om te kijken of het nest er nog was. Dit is inderdaad het geval alleen omdat het herfst is natuurlijk nu zonder jongen. Wel hebben ze nu een mooi stuk pad aangelegd en hebben we dit een stukje gelopen. Niet te ver want het begon al te schemeren en omdat er in de bossen beren en cougars (poema’s) kunnen zitten, wilden we daar niet in het donker lopen.

De campground vanaf boven

Morgen gaan we naar de westkant van het eiland, een deel waar we nog niet eerder geweest zijn, namelijk Tofino. We hebben hier wel al veel over gehoord en gezien, dus we zijn erg benieuwd.