Vanmorgen werden we om half 8 wakker en na het rondje douche en ontbijt zijn we richting de receptie gelopen om ons daar aan te melden en te kijken hoeveel er in de wasmachines moest, want we wilden onze was even doen.

Eigenlijk mag dat pas vanaf 12 uur omdat de schoonmaakster tot 12 uur de machines nodig heeft, maar omdat het zo stil was, mochten we er nu gelijk gebruik van maken. Nadat we betaald hadden voor de afgelopen nacht en geld gewisseld voor de wasmachines hebben we de was erin gegooid en zijn door het havenstadje (met de nadruk op "je") gelopen. Zoals al eerder gezegd was het seizoen hier echt ten einde en was er al veel dicht. Een handjevol toeristen (wij stonden met 11 campers op een camground waar wel minimaal 60 campers konden staan) die voornamelijk voor de whale watch waren gekomen was alles wat er te zien viel.

Telegraph Cove

De general store, wat normaal een behoorlijke winkel moet zijn, was nu op wat souvenirs na behoorlijk leeg. We hebben nog even met mensen staan kletsen die uit de omgeving van Port Alberni kwamen en een week over het eiland aan het toeren waren.

Telegraph Cove2 Telegraph Cove3

Terug gekomen bij de wasmachines hebben we de was in de droger gedaan en zijn teruggelopen naar de camper. Hier hebben we alles opgeruimd, de camper losgekoppeld en zijn met de camper terug gegaan naar de wasruimte om daar de was, nadat we gestreken en gevouwen hadden meteen in de kasten op te ruimen. Het was op dat moment kwart voor 12, dus mooi op tijd om terug te rijden richting Qualicum Bay (we dachten dat de campground in Beach was, maar het is Bay).

beelden onderweg

De rit was ook nu weer erg lang en was het gister al stil onderweg, vandaag was het zo mogelijk nog stiller. Rond half 1 zijn we bij een restarea gestopt en hebben daar een broodje gegeten.

Lunchen in de camper

Er zat een kleine trail bij deze restarea en deze 1200 meter door het bos hebben we gelopen. Onderweg hebben we heel veel verschillende soorten paddenstoelen gezien.

Paddenstoel

Na deze wandeling hebben we onze weg weer vervolgd. In Courtenay hebben we gestopt bij de Walmart die daar zit. En terwijl we naar binnen liepen wisten we eigenlijk niet meer wat we nu toch moesten halen. Hierdoor kwam het dat we met dingen die we zeker niet nodig hadden naar buiten kwamen, maar die wel handig zijn. De campground hadden we snel gevonden en in 2010 stonden we op plaatsje 46 en nu kregen we plaatsje 45 omdat 46 al bezet was. Omdat het al wat later was hebben we nadat we de camper hadden aangekoppeld het eten gemaakt. Voor vandaag hadden we gebakken aardappels, kipsate en worteltjes met doperwten op het menu staan. Het is behelpen met maar 2 pitten, maar als je goed organiseert heb je toch een lekkere maaltijd.

Diner is ready

Na de afwas zijn we even naar de zee gelopen, maar omdat het al donker begon te worden zijn we weer vrij vlug terug gelopen naar de camper. Voor morgen hebben we niets op de planning staan. Misschien een stuk fietsen, misschien een stuk wandelen of gewoon lekker lezen en niets doen. We zien het morgen wel.

Qualicum Bay Resort