Ook vanmorgen waren we weer lekker vroeg wakker en doordat de verwarming ’s nachts zachtjes de camper warm houdt konden we er makkelijk uit komen. Als eerste hebben we de ruim 300 foto’s gescreend en bekeken. Het is altijd erg moeilijk om dan een selectie te maken, waardoor je er uiteindelijk heel veel op de website plaatst.

Na het uitzoeken van de foto’s heb ik het verslag geschreven en onderwijl heeft Sjon voor het ontbijt gezorgd. Na het ontbijt hebben we ons gereed gemaakt voor vertrek, want we wilden zoals gemeld naar de uitkijkpunt bij de Seymour Narrows. Om kwart over 10 zijn we richting het centrum van Campbell River gereden en hebben daar eerst onze camper wat te drinken gegeven. Je moet van te voren doorgeven hoeveel je wil tanken, maar zelfs met die $ 140,00 zat de tank nog niet helemaal vol.

ook een slokje

Volgende stop was de Walmart om wat voorraden die inmiddels waren verdwenen weer aan te vullen. Terwijl we bij het brood staan te kijken zie ik ineens Cor en Alice staan. Hoe klein is de wereld dan. Zij gaan vandaag richting Tofino en wij hadden net besloten om de hele andere kant op te gaan. We wilden Telegraph Cove eigenlijk overslaan, maar omdat we de whale watch hadden gecanceld en hierdoor dus 2 dagen korter in Campbell River verblijven hebben we de trip naar het noorden er maar weer tussen gezet. Onderweg naar Telegraph Cove hebben we een stop gemaakt bij de Ripple Rock Trail om de wandeling naar de Seymour Narrows te doen. Nadat we onszelf voorzien hadden van drank en wat te eten zijn we op pad gegaan. De verwachting was ongeveer anderhalf tot 2 uur lopen voordat we bij het punt zouden zijn.

paddenstoel

Het pad was op sommige punten erg stijl en over rotsen en op andere punten moest je over boomstammen heen klimmen. We hebben vanaf boven op een berg naar beneden tot aan het waterniveau gelopen en weer omhoog. Dit een aantal keer. En zo komt het dat je over een stukje van 6 kilometer anderhalf uur doet.

Onze wandeling

Onderweg zijn we 2 keer mensen tegengekomen die op de terugweg waren naar de parkeerplaats. Maar het uitzicht bij de Narrows is adembenemend. Om half 2 precies waren we er en de stromingen zouden dan op hun hardst zijn, namelijk 7,3 nautische knopen.

boven op de rots

stromingen bij de Narrows

We hebben hier ongeveer een half uur gezeten en zijn toen weer terug gelopen. Ook nu kwamen we onderweg mensen tegen. Deze mensen kwamen uit Engeland en hadden terwijl ze bij het strand waren (op waterniveau dus) een zwarte beer zien lopen, dus zij waarschuwden ons dat we goed moesten opletten en vooral veel geluid moesten maken. Dit deden we al, want zowel op de heenweg had Sjon de mp3 speler op zijn mobiel op luid staan. Geloof me, ik vind beren geweldig, maar wel met de veiligheid van een auto of camper in de buurt. Verder hebben we geen mensen meer gezien.

wiebelbrug

Ook op de terugweg hebben we er anderhalf uur over gedaan en waren we blij dat we weer bij de camper waren. In de camper hebben we eerst snel een snee brood gegeten en zijn toen richting Telegraph Cove gereden. De rit hier naar toe is lang, je ziet behalve hele mooie natuur helemaal niets en je komt heel af en toe een auto tegen. Om kwart voor 6 reden we het plaatsje binnen en de campground bij de Johnson Strait was grotendeels leeg. De receptie was al gesloten en op een bord stond dat je een plekje mocht kiezen en morgen kon betalen.

Uitzicht vanuit de camper

Voordat we een rondje gingen lopen hebben we een bord pasta gegeten. Na de afwas zijn we richting de haven gelopen en we vragen ons af of er morgen nog wel wat te beleven valt. Je kan duidelijk merken dat het seizoen al aan het einde loopt, want nu was er niets meer open. Misschien valt het morgen mee. Wel konden we lezen hoe het de Whale Watch van Telegraph Cove vergaan is. Ook hier geen orka’s meer gespot de laatste dagen, wel Humpback Whales en dolfijnen, maar geen orka’s. En dat terwijl we nu toch een eind noordelijker zitten.

Telegraph Cove

Morgen gaan we kijken of er nog wat te beleven valt hier. In ieder geval ook een was draaien zodat we ook hier weer voorraden in hebben. Als blijkt dat er niets te doen is gaan we weer terug naar Campbell River of we rijden door naar Qualicum Beach. Ligt eraan hoelaat we besluiten of en dat het genoeg is.