Gelukkig hebben we vannacht wel lekker een behoorlijke tijd geslapen en werden we pas om kwart voor 7 wakker. Het bed is wel wat harder dan we gewend zijn, maar gelukkig wel te doen. Het geluid van regen klonk op het dak en dat voorspelde weinig goeds.

De camper wast niet koud of vochtig door deze regen, want dat vond ik vroeger in een caravan of tent altijd het minste van het kamperen. De ontbijttafel werd gereed gemaakt voor het ontbijt, de bagels in de toaster gestopt, om daarna door ons opgegeten te worden. Na het ontbijt hebben we ons achter de laptop geïnstalleerd om het verslag van de dag ervoor te schrijven, want daar waren we door de vermoeidheid gisteravond niet aan toe gekomen. Terwijl we met het verslag bezig waren hebben we overlegd wat te doen. Het regende namelijk nog steeds en ook nog eens behoorlijk hard. Omdat we het er over eens waren dat het zonde is om de hele dag in de camper te zitten en niets te kunnen doen vanwege het slechte weer en dan morgen of overmorgen als de zon schijnt een stuk te moeten rijden, besloten we om Victoria voor dit moment te laten voor wat het was en nu vast het stuk te gaan rijden.

Regenwolken boven de bergen

We wilden richting Tofino rijden, maar onderweg kwamen we in een file (wat heet file, gewoon ruim een half uur stilstaan op één plaats), waardoor we zoveel vertraging hadden opgelopen dat we weer in het donker op de plaats van bestemming zouden aankomen. De file duurde zolang dat er zelfs mensen buiten in een stoeltje gingen zitten (het was gelukkig op dat moment wel even droog) om te wachten. Het bleek dat er een behoorlijk groot ongeluk gebeurd was en de weg dus tijdelijk even afgesloten.

onderweg

Onderweg werden de plannen nog een keer bijgesteld en de nieuwe koers werd gezet naar Campbell River. Hier zijn we in 2010 ook geweest en de campground waar we toen stonden vonden we erg prettig. We kwamen hier om kwart voor 5 aan en het was hier zo rustig dat we zelf een plekje mochten uitzoeken. We hebben plaatsje nummer 13 gekozen, want deze staat aan de buitenkant met vrij uitzicht over het water. We hebben in ieder geval voor 3 dagen deze plaats gereserveerd en afhankelijk hoe het gaat eventueel iets langer. Omdat we beiden wel al trek kregen hebben we de pannen op het propaangasstel gezet en het eten bereid. We hadden vanavond gebakken aardappels met sla en een hamburger. Het duurt op zo’n campinggasstel iets langer als thuis, maar het eten smaakt er niet minder om.

ons avondeten

Na het eten en de afwas hebben we even langs het water gelopen. Het was hoog water waardoor je niet echt over het stukje strand kon lopen, maar het was wel even lekker.

Onze reclamezuil

Opspattend water

Je wordt er in ieder geval lekker rozig van en dat schijnt goed te zijn voor het slapen. In de camper hebben we nog even wat gedronken en wat op de Ipad gerommeld voor dat de luiken echt weer dicht begonnen te vallen. We zijn toch nog niet helemaal hersteld van 2 behoorlijk korte nachten. Morgen willen we eerst naar de Whale Watch maatschappij informeren over hoe groot de kans is om orka’s te spotten tijdens een tocht. Want tijdens de zomermaanden krijg je hiervoor een garantie (dit betekent dat als je geen geluk hebt, je nog een keer mag gaan net zolang totdat je orka’s ziet) en deze garantie geven ze nu niet meer. En daarna willen we naar Quadra Island om daar een stukje te fietsen.