In de aanloop naar onze komende vakantie toe hebben we het heel erg druk gehad met vooral leuke, maar ook minder leuke dingen, waardoor het begin van het verslag op zich lieten wachten. Hieronder een korte samenvatting van de leuke dingen.

17 augustus 2013
Zoals gebruikelijk wilden we graag even naar Schiphol om daar het toestel waarmee wij de grote plas over gaan te spotten. En omdat de zondagen bij ons al vol zitten omdat Sjon bij zijn neefje in zijn huis aan het klussen is, werden de dagen om te gaan redelijk beperkt. Met nog minder dan 5 weken op de teller besloten we spontaan om een keer naar Schiphol te fietsen. Heerlijk door het Amsterdamse Bos en een groot deel langs het vliegveld.

Fietsen naar Schiphol

De vliegtuigen vertrokken die dag van de Aalsmeerbaan en van de Kaagbaan. Omdat we niet voldoende tijd hadden om vanaf het panoramadek te zien hoe "ons" toestel vertrok, hebben we vlakbij de McDonalds (het begin van de Aalsmeerbaan) gekeken hoe het toestel van Delta DL0233 een pushback kreeg vanaf gate E24 en langzaam richting de Kaagbaan reed en vertrok.

Het toestel aan de gate Onderweg naar de Kaagbaan En weg is ie

Hierna zijn we door gefietst richting Schiphol en hebben daar lekker over het plaza en het panoramadek rondgelopen. Na de lunch zijn we weer op de fiets gestapt en weer richting huis gefietst. Het was leuk om een keer op deze manier naar Schiphol te gaan en we gaan dit zeker vaker doen (scheelt in ieder geval behoorlijk wat parkeerkosten ;-)).

25 augustus 2013
Na de forumdag van 2 februari en de minimeeting van 10 februari hadden we voor 16 juni afgesproken om bij Rick en Mandy met zijn allen patat te eten. Gezellig allemaal Floridafanaten bij elkaar. Deze afspraak heeft uiteindelijk op 25 augustus plaatsgevonden en was wederom super gezellig. Allemaal natuurlijk vol van onze komende vakanties. De eerste vertrekken morgen al, een aantal 13 september, een paar op 16 september en wij dan op 20 september. Een geslaagde middag/avond ter voorbereiding op onze vakanties. Ik weet zeker dat dit herhaald gaat worden.

Allemaal Floridafanaten bij elkaar Allemaal Floridafanaten bij elkaar2

6 september 2013
Vanmorgen hadden we sinds lange tijd weer een afspraak gemaakt met American Vacations om onze reisbescheiden persoonlijk op te halen. Omdat het op de A10 een chaos is op dit moment vanwege de verbreding voor het verkeer vanuit Almere enzo, kwamen we "te" laat aan, maar gelukkig had Elvira nog wel ruim de tijd voor ons.

Naar American Vacations

Onder het genot van een bakkie koffie en een goed gesprek over onze favoriete onderwerp kregen we uitleg over de stukken die in het door ons begeerde mapje zaten. Wij waren daarnaast ook nog nieuwsgierig hoe het gaat als je met een auto de grens overgaat tussen Canada en Amerika. We zorgen maar dat we niet teveel bij ons hebben, dan kan ons ook niets gebeuren ;-). Het komt nu echt snel dichterbij en ik heb nog niet eens de koffers klaargezet en uitgezocht wat er mee moet en wat niet. Ik weet dat het goed gaat komen, maar als mijn weekeinden een dag langer konden zijn......