Helaas was het vanmorgen niet zulk lekker weer als de afgelopen dagen en kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. Omdat we wel even naar de Manassas Battlefield wilden hebben we het bezoek daar heel beperkt gehouden.

Romy bij Manassas

Net genoeg om voor Romy een indruk te krijgen van de eerste slag uit de burgeroorlog op 21 juli 1861.

Kanonnen Kanonnen2

eerste veldslag bij Manassas

Ook hebben we een bezoek gebracht aan Stonehouse, dit was oorspronkelijk een cafeetje. Omdat het vlakbij de het slagveld lag werd het ten tijde van de slag ingericht als hospital.

Stonehouse

Stonebridge

Ook Stonebridge werd door ons met een bezoek vereerd. Omdat het bleef regenen zijn we naar vele winkels die hier in de buurt liggen gereden en hebben bij Firehouse Subs een broodje gegeten. Ook konden we de naast gelegen Coldstone Creamery niet voorbij lopen. Als laatste in dit rijtje zijn we nog even bij Barnes & Nobles naar binnen gelopen. Tja je bent manga verslaafd of je bent het niet. En Sjon en ik konden stiekem nog even gebruik maken van het internet. We hadden even verderop een bord van Walmart gezien en aangezien we nog wat boodschappen nodig hadden zijn we hier naar toe gereden. De Walmart bleek in een heuse mall te liggen, met een JCPenney, Macy’s en ga zo maar door. We hebben alleen bij de Walmart nog wat boodschappen gedaan. Rond 3 uur zijn we richting de Jiffy Lube Live gereden voor de concertenreeks die we daar zouden gaan zien. Het parkeren was geheel tegen de verwachting in gratis. En met regenponcho aan zijn we naar het amfitheater gelopen. Daar aangekomen moesten we nog even wachten voor dat de hekken opengingen. Ondertussen was het gestopt met regenen en konden de poncho’s weer opgeruimd worden. Nadat we alle controles hadden doorstaan hebben we eerst gekeken waar onze plaatsen waren. We zaten precies in het midden van het podium en onder het afdak, dus mocht het wederom gaan regenen dan zitten wij tenminste droog. Omdat we niets te eten mee hadden genomen hebben we daar op het terrein wat patatjes en kipstukjes gegeten.

Wachten op het concert

Om even na 6 uur zijn we richting onze plaatsen gelopen en hebben daar terwijl we wachten spelletjes op onze Iphones gedaan. Om 7 uur begon de eerste groep Florida Georgia Line met hun repertoire. Wij kenden 2 nummers van deze groep en gelukkig werden deze ook gespeeld. Deze nummers zijn Cruise en Let your shine on.

florida georgia line

De overige nummers kenden we niet, maar het publiek ging helemaal uit zijn dak. Na een nummer of 5 stopte de band ermee en werd het podium omgebouwd voor Thompson Square. Schijnbaar vond het publiek dit minder, want er waren een hoop die weg gelopen waren en pas bij Luke Bryan terug kwamen.

thompson square

Het maakte het optreden niet minder, want wij hebben enorm genoten van deze artiesten. En daarna werd het natuurlijk tijd voor de grote finale in de persoon van Luke Bryan. Ik vond zijn nummers altijd al goed, maar de show die hij weggaf, was fantastisch. Hij weet het publiek echt te bespelen. Hij heeft bij de afgelopen ACM awards ook de award voor entertainer of the year 2013 gewonnen.

Luke Bryan1

luke bryan3

Halverwege kwamen Florida Georgia Line en Thompson Square ook nog terug voor een gezamenlijk nummer.

luke bryan4

Luke Bryan2

Met een Countrygirl shake it for me finale kwam er om 11 uur een eind aan het concert. De auto hadden we zo gevonden, maar hierna hebben we er een uur over gedaan om van het parkeerterrein af te komen. Gelukkig lag ons hotel maar 10 minuten van de parkeerplaats vandaan en waren we even na 12 uur in het hotel. Alleen moesten we nog wel even inchecken voor de terugvlucht. Gelukkig verliep dit net als de heenreis zonder problemen en zeer voorspoedig. Morgen moeten we eerst nog alles inpakken, want daar hebben we nog helemaal niet naar gekeken. En verder ligt het er een beetje aan hoe laat we alles gereed hebben voor wat we nog gaan doen. We vliegen in ieder geval om 17.55 uur terug naar Amsterdam met vlucht KL 0652 voor degene die ons willen volgen.