Na een nog steeds korte maar prima nacht hebben we ons boeltje ingepakt om te vertrekken richting ons volgende hotel. Het dansje onder de douche hebben we dit keer overgeslagen, want de extremen hierbij werden steeds erger, namelijk tussen kokendheet en ijskoud.

Om half 11 hadden we de kamer leeg en waren we afgemeld bij de lobby. Onze eerst stop is het Iwo Jima Memorial. Deze lag echt letterlijk naast ons hotel. Hier hebben we ons als Japanners gedragen en na een paar foto’s weer de auto in gesprongen.

Iwo Jima Memorial

Arlington

Onze volgende stop was de National Zoo. We parkeerden de auto om 10 over 11 op het parkeerterrein en hebben een rondje door het park gelopen. Zo hebben we een tijdje bij 2 babybeertjes staan kijken die in november geboren waren.

beertjes beertjes2

We hebben het nieuwe verblijf van de olifanten gezien en vervolgens hebben we de reuzenpanda’s Mei Xiang en Tian Tian in hun binnenverblijven gezien.

Mei Xiang

Tian Tian

Als laatste zijn we langs de katachtige gelopen en hebben we de tijgers, leeuwen en leeuwinnen mogen bewonderen.

lopen door de Zoo leeuw

Nu zijn we langzaam teruggelopen naar de auto waar we om kwart over 1 onze rit vervolgden. Ook nu zou onze rit niet rechtstreeks naar het hotel gaan, maar we hadden nog een stop in de planning. Dit keer was onze stop voor de Great Falls in McLean. De vorige keer dat Sjon en ik hier waren miezerde het en was het zwaar bewolkt. Nu scheen het zonnetje lekker en als je uit de wind zat was het zelf erg warm.

Great Falls

Great Falls2

Bij de Great Falls heb je 3 overlookplaatsen en we hebben bij alledrie van het uitzicht genoten. Bij de Great Falls heb je ook een gigantische picknickplaats en ondanks dat het geen weekend was werd hier toch druk gebruik van gemaakt. Heerlijke barbecue luchten trotserend zijn we weer teruggelopen naar de auto om nu wel richting Front Royal te rijden.

Voer voor de jongen

Hier hebben we eerst bij de Walmart onze voorraden aangevuld en hebben we voor vanavond wederom een salade gehaald. Het hotel was makkelijk te vinden en onze kamer 118 ligt aan de buitenkant. Ook hier geldt dat het behoorlijk verouderd is en dat het echt aan een vernieuwing toe is. Maar de kamer is schoon, rustig gelegen en het is maar voor 1 nacht. Omdat we door de lange dag van gisteren alledrie erg moe waren ging het licht al om half 9 uit. Morgen gaan we door Shenandoah National Park de Skyline Drive doen naar ons volgende hotel.