Het eerste wat ik altijd doe als ik wakker wordt is kijken op de wekker hoe laat het is. En ik kan je zeggen het was vroeg vandaag, eigenlijk veel te vroeg, namelijk half 3.

Slapen konden we niet meer, dus hebben we op onze mobiel spelletjes liggen doen, totdat het een redelijke tijd was om er uit te gaan. Als eerste heb ik het verslag van de dag ervoor geschreven en online gezet, hierna hebben we de koffers iets anders verdeeld, zodat het tijdens de reis iets makkelijker zoeken is. Daarna werd het tijd om iets te eten en omdat we bij dit hotel geen ontbijt hebben, hebben we dit zelf moeten verzorgen. We hadden gister al brood enzo al bij de Safeway vandaan meegenomen. Na het ontbijt hebben we om beurten een dansje onder de douche gemaakt. Echt letterlijk een dansje want de temperatuur van het water werd om en om koud en heet. Nadat we alle adressen hadden genoteerd van de bestemmingen van vandaag zijn we om 9 uur richting de auto gelopen en op pad gegaan. Onderweg naar Mount Vernon zijn we gestopt bij Walmart om hier wat aanvullende boodschappen te doen. Aan de overkant van Walmart zat een Target en ook daar hebben we een snel rondje door heen gelopen. Ietwat vroeg, maar omdat we honger hadden zijn we bij Panera Bread naar binnen gelopen om hier een broodje te bestellen. Het broodje was lekker, maar persoonlijk vind ik de prijs/kwaliteit verhouding veel te duur. Voor iets meer eten we een heerlijke steak bij Outback. Nu werd het tijd om richting Mount Vernon te rijden. Gelukkig begon de bewolking open te trekken en kwam er zelfs een schraal zonnetje door. Even voor 12 uur liepen we de hekken door het terrein van George en Martha Washington op. Als eerste zijn we naar de mansion gelopen om hier de rondleiding door het huis te krijgen.

The Mansion

We kregen de eetkamer te zien (al werd deze op het moment gerestaureerd), de gastenverblijven, we hebben op dezelfde trap gelopen als George Washington zelf jaren geleden. We hebben gezien waar zij zelf sliepen en waar President Washington zijn laatste adem uit blies. Verder hebben we de stallen, de slavenverblijven, de spinnerij, het washok en nog veel gezien.

het koetshuis Bediende van de president

Omdat op Mount Vernon niet alleen het huis staat, maar er nog veel meer te zien valt, werd het tijd om een rondje te lopen. Ondertussen werd het zo warm dat ik mijn vest uit kon doen en lekker in het zonnetje kon lopen.

lopen over het landgoed lopen over het landgoed3 lopen over het landgoed2

We hebben het graf van George en Martha Washington gezien, we hebben de slaven memorial gezien, een stukje van het boerenbedrijf (want George Washington was van oorsprong boer) en nog veel meer gezien. Ook werd er op dat moment een schaap op de ouderwetse manier geschoren. Dus niet met een elektrische scheerapparaat maar met een in de smederij handgemaakte schaar.

schapen scheren schapen scheren2

Nadat we alles gezien hadden zijn we door de souvenierwinkeltjes richting de uitgang gelopen.

in de souvenierswinkeltjes

open dak

Omdat we wat spullen die in de koeling moesten hadden gekocht bij Walmart besloten we om toch eerst maar naar het hotel terug te gaan. De schoonmaakster was al geweest en waren de bedden netjes opgemaakt. Helaas had ze nog niet al onze handdoeken en washandjes vervangen (natuurlijk wel de gebruikte weggepakt). Ik had gevraagd of ze deze alsnog kon brengen en dat zou ze doen. Na 15 minuten (op dat moment regende het heel hard) zijn we richting de Ballston Mall gereden. Terwijl we in de lift stonden gaf een mevrouw aan dat deze mall niet zo groot was, en dat je voor een grote mall naar de Pentagon City Mall moest gaan. Maar ja we waren nu eenmaal hier en we hadden geen zin om te verkassen. Toen we de lift uitstapten vroegen we onszelf echt af waarom zij deze mall als klein betitelde, want wij vonden hem behoorlijk groot.

Mall

Als eerste hebben we bij Coldstone een heerlijk ijsje gegeten. Hierna zijn we naar Macy’s gelopen en heb ik voor Moederdag een heel mooi nieuw horloge gekregen. Ook Romy heeft een mooi horloge uit mogen zoeken voor het halen van haar Stewardessendiploma. We hebben allebei onze keuze laten vallen op een Guess horloge. Terwijl Romy bij de make up en andere afdelingen ging kijken zijn Sjon en ik naar de kostuum afdeling gelopen. Sjon wilde in Florida al een nieuw pak uitzoeken, maar door gebrek aan koffer ruimte zat dat er niet in. Nu hebben we meer ruimte over en past het wel. We hadden een mooi pak van Polo Ralph Lauren uitgezocht, maar dit bleek 2-delig vast te zijn. Dus colbert en broek moesten samen gekocht worden. Nu is het de bedoeling als je een pak koopt dat je een colbert en broek koopt, maar hierbij was of de broek te groot of de jas veel te klein. Een verkoper wees ons naar de plek waar je mix en match kon doen en hier vonden we een mooi setje. Het was wel even zoeken, maar de juiste maten werden bij elkaar gevonden. Bij de kassa bleek dat het colbertje niet op de juiste plek hing en van de andere 2 delige pakken was. Helaas hing er geen colbert in de juiste maat bij. Dus het pak werd teruggegeven en zijn we zonder Macy’s uitgelopen. Gelukkig weten we nu wel de juiste maten, dus bij een volgende Macy’s gaan we opnieuw onze zoektocht aanvangen. Terwijl we verder door de mall liepen kwamen we erachter wat de mevrouw uit de lift bedoelde. Het is wel een grote mall, maar het aanbod aan winkels is erg klein.

Mall2

We hebben alleen nog een stop bij FYE gemaakt, omdat we het altijd erg leuk vinden om op zoek te gaan naar cd’s die we nog niet hebben. Maar omdat de airco het of hier niet deed of de verkeerde instellingen had (warme lucht ipv koude lucht) zijn we hier heel snel met klotsoksels weer uitgelopen. Om 5 over half 7 reden we de parkeergarage weer uit richting ons hotel. We hadden er toch bijna 3 uur in de rondte gelopen. In het hotel hebben we een lekkere Caesarsalade gegeten met wat crackers erbij gegeten. Met Hyacinth Bucket van Keeping up appearances hebben we de avond afgesloten. Morgen gaan we als 3 muskatiers op de fiets Washington onveilig maken en ’s avonds gaan Romy en ik naar het concert van Taylor Swift.