Omdat het gisteravond een beetje laat was voordat we thuis waren, was het vanmorgen allemaal wat later geworden. We hebben het verhaal vanmorgen online gezet en nadat we alle dingen gedaan hadden zijn we op pad gegaan richting de oostkust. Als eerste zijn we naar Merrit Island gereden en hebben daar bij Publix verse broodjes gehaald om tijdens de lunch te gebruiken.

Hierna zijn we naar Port Canaveral gereden. We hadden geluk, want er lagen 2 cruiseschepen in de haven. Eén van Royal Caribbean en één van Carnival. We hebben er even een rondje langs gereden en op een gegeven moment zelfs even gestopt om wat foto’s te maken.

Carnival Royal

Terwijl ik de foto’s stond te maken vroeg een politieagent of ik op zoek was naar een schip. Waarop ik zei helaas niet, sta jammer genoeg alleen even te kijken. Natuurlijk ook gevraagd of dat wel mocht. Dit mocht gelukkig. Hierna zijn we onze weg gaan vervolgen middels de toeristische route langs Kennedy Space Center richting Merrit Island Wildlife Refuge om daar bij het Manatee Deck te kijken naar de Manatees.

Brug open

Helaas waren er op het moment dat wij kwamen geen manatees aanwezig en na een kwartiertje gewacht te hebben zijn we weer terug naar de auto gegaan. Onderweg terug hebben we wel een Bald Eagle gezien heel erg in de verte. We besloten om de Black Point Wildlife Drive te gaan volgen. We dachten dat dit een afsnijroute richting de uitgang zou zijn, maar helaas het is een rondje en je mag daar stapvoets rijden. Tijdens dit rondje hebben we een heleboel verschillende vogels gezien. Het nest van een Bald Eagle en 2 alligators.

Gator

Gator2

Omdat we om 5 uur hadden afgesproken met Kim en Maaike moesten we wel een beetje haast maken. Voor de zekerheid had ik maar een sms naar Kim gestuurd om een half uur later af te spreken, want het duurde wel erg lang. Gelukkig dat ik dat gedaan had, want om 5 over half 6 waren we bij de Florida Shoppingmall. We hadden Kim en Maaike snel gevonden en nadat ik diverse keren tegen een man van een standje gezegd had dat hij mijn haar niet mocht stijlen zijn Romy, Kim en Maaike bij Wasabi gaan eten en Sjon en ik in de foodcourt.

Eten bij Wasabi

We hadden gekozen voor Charley’s de Philly Cheese Steak sub. Omdat wij eerder klaar waren dan de anderen zijn wij een klein rondje door de mall gaan lopen en toen we terug kwamen waren Romy, Kim en Maaike ook klaar. We hebben hierna nog een toetje (euh had ik niet gezegd dat we dat niet meer zouden nemen) in de vorm van een yoghurtijsje genomen. Omdat we allemaal nog naar een Walmart moesten zijn Kim en Maaike achter ons aan gereden en nadat we de boodschappen in huis hadden zijn we ieder onze eigen richting op gegaan. Morgen gaan we nog een poging doen om naar Winter te gaan.