Vanmorgen hebben we alle records gebroken en stonden om half 9 bij Epcot op de stoep. We konden onze bolide parkeren op Journey rij 5 vlak vooraan. Bij de echte ingang moesten we even wachten tot de deuren echt open gingen. Deze werden om 10 voor 9 geopend. Als eerste zijn we naar Soarin’ gelopen en hebben met een hangglider over California gevlogen.

Soarin

Na Soarin’ zijn we naar Testtrack gelopen en hebben eerst fastpassen uit de machine gehaald. Hierna zijn we in de rij gaan staan om de attractie ook zo te doen. Alleen na ongeveer 2 minuten in de rij gestaan te hebben, werd iedereen weg gestuurd want Testtrack deed het niet meer. Dan maar naar de beide innoventions. Bij de ene hebben we geld gespaard voor ons pensioen, wat natuurlijk nooit weg is. En bij de andere hebben we een voor ons hele nieuwe attractie gedaan, namelijk Sum of all Thrills. Hierbij ontwerp je je eigen achtbaan en deze kun je zo heftig maken als je zelf wil. Hierna ga je in een soort simulator en doe je je eigen ontworpen achtbaan. Romy en ik gingen samen en omdat ik snel last heb van motion sickness in simulatoren hadden we die van ons niet zo heel heftig gemaakt. Ik vond het heel leuk, alleen voor Romy had het wel wat heftiger gemogen. Hierna zijn we weer terug gelopen naar Testtrack, want het werd ondertussen tijd voor het verzilveren van onze fastpassen. Bij Testtrack aangekomen was deze nog steeds niet in gebruik. Maar juist op dat moment werd alles weer in gereedheid gebracht. Dit resulteerde in een pole position voor ons. Of te wel wij waren de eerste die na de onderbreking in Testtrack zaten. Waren wij nu de echte testers? Testtrack is vernieuwd, gemoderniseerd en je kan nu je eigen ontwerp maken.

Testtrack

Helaas is de auto waarin je rijd niet dat ontwerp, maar tijdens de test wordt wel je ontwerp getest. Deze modernere versie is veel leuker en duidelijk hard nodig. Na Testtrack zijn we naar de World Showcase gelopen en hebben in Mexico wat gegeten.

Panorama

Helaas hebben ze daar het menu aangepast en viel hetgene wat we gekozen hadden erg tegen. We hebben er gelukkig wel genoeg van kunnen eten om niet met een lege maag verder de showcase af te wandelen.

Worldshowcase

Onderweg konden we genieten van alle mooie Disney figuurtjes die van buxus gemaakt waren. Het was heerlijk weer en we liepen lekker in het zonnetje. Bij Canada hebben we een heerlijk verfrissend ananasijsje genomen. Helaas hadden ze niet de floatvariant, maar het ijsje smaakte ook erg lekker. Nu werd het tijd voor The Seas with Nemo & Friends. Deze simpele attractie eindigt met allemaal zeedieren. Zo hebben we de manatees, de dolfijnen, haaien, roggen, zeeschildpadden en een heleboel vissen gezien.

gek doen

Als laatste hebben we Spaceship Earth gedaan, normaal gesproken is het hier binnen lekker koel en kun je even bijkomen van de warmte. Maar vandaag was dit niet het geval. Maar goed het blijft een leuke attractie. Om 4 uur hebben we het park achter ons gelaten en zijn we onze auto gaan verlossen van de brandende zon.

collage

Als eerste zijn we naar Walmart gereden, hier kan je namelijk nog geld pinnen zonder betaling van een fee. Ze zeggen wel dat ze het rekenen, alleen het wordt niet gedaan. En aangezien ik geen cash geld meer in mijn portomonnee had. Ook hebben we nog wat andere boodschappen gedaan nu we hier toch waren. En ondanks dat je het niet wil, ben je hier gauw wat tijd kwijt. We besloten om meteen maar naar Olive Garden te rijden voor het avondeten, want onze lunch was niet zo bijzonder geweest. Nou zo slecht als de lunch was, zo goed was het avondeten, waardoor we alle drie dus veel te veel hadden gegeten.

eten bij Olive Garden

We besloten ook om thuis eerst maar even 4 rondjes door onze woonwijk te lopen. Dit nam ongeveer een half uur tijd in beslag. Het was iets afgekoeld, waardoor het lopen erg lekker was. Na het lopen zijn we weer lekker in de hottub gaan zitten. Dit is een heerlijk ontspannen eind van de dag. Morgenmiddag gaan we naar Seaworld waar we morgenavond “Dine with Shamu” doen ter ere van mijn verjaardag. Ja, echt waar, ik ben jarig. En verder gaan we natuurlijk weer genieten van de orka’s, dolfijnen en andere zeezoogdieren.