Vanmorgen zijn we na het ontbijt eerst weer even lekker in de hottub gaan zitten, dat is zo heerlijk ontspannen in het warme water. Maar hierdoor hadden we onderweg naar Clearwater wat problemen en zouden dus pas om half 2 bij Winter aankomen. Normaal gesproken is dat niet zo erg, maar omdat we voor Martina weer op tijd weg moesten werd de tijd erg krap. Daarom besloten we om naar de Westfield Mall in Dunedin te gaan.

Deze mall hebben we al vaker bezocht in de tijd dat we in Dunedin verbleven en je kan er heerlijk een paar uur door heen wandelen. Na een rondje over de bovenverdieping en een rondje over de benedenverdieping zijn we weer naar de auto gelopen en besloten om vast richting Plant City te rijden en daar te kijken bij het Strawberry Festival.

Strawberry festival

Martina McBride treed op tijdens het festival. We wisten totaal niet wat we moesten verwachten en toen we in Plant City aankwamen zagen we alleen maar drukte. We hadden gelukkig dichtbij een plekje gevonden en liepen het terrein op. Het bleek een hele grote kermisachtig iets te zijn, zo groot heb ik in Nederland nog nooit een kermis gezien.

festival festival2

Wij zijn zelf niet zo van de kermissen, maar het was leuk om er even over heen gelopen te hebben in het lekkere zonnetje. Ook waren er een heleboel eetkraampjes en het was moeilijk om een keuze te maken voor het avondeten. We hebben uiteindelijk gekozen voor de Texas Taters, deze zagen er lekkerder uit dan dat ze smaakten. Gelukkig hadden we één portie gratis gekregen en konden we dus zonder problemen een groot deel weg gooien.

Texas Taters

Hierna hebben we nog een klein rondje gelopen en tijdens dit rondje hebben we met een politieagent gesproken over het internationale rijbewijs en hoe hier mee om gegaan wordt. Hij wist te vertellen dat het inderdaad verplicht is geworden, maar door onduidelijkheden het advies gekregen hebben om hier niet op te controleren. Maar als je de verkeerde agent treft kun je pech hebben, want het is een advies. Hij vond het verstandig dat we er toch één hebben aangeschaft, want “better safe than sorry”. Het was een aardige agent en we hebben ook nog over andere dingen gekletst zoals het festival. Hierna kwamen we bij een kraampje waar ze hele mooie houten fotolijsten maakten en toen de meneer hoorde dat we uit Nederland kwamen zij hij dat er in het kraampje naast hem een Nederlandse mevrouw zat. Dus wij daar even heen om te kletsen. Ze komt uit Hoofddorp en verblijft steeds 6 maanden in Florida. Soms ook wel wat langer en is er tot nu toe iedere keer mee weg gekomen. Ze is 83 jaar en woont in een trailerpark vlakbij Plant City. Nu werd het ondertussen tijd om onze plekken voor het concert te gaan zoeken. We zaten op een redelijk goede afstand van het podium. Naast ons zat een gepensioneerd stel, die nu in één van de speciale gepensioneerden woonomgevingen van Florida wonen, maar van oorsprong uit Iowa kwamen. We raakten aan de praat en op een gegeven moment vroeg de vrouw of ik in Nederland Springbreak van school had omdat we lekker op vakantie waren!?!? Om precies half 8 begon het concert en het klonk net als vorig jaar supergeweldig. Ze zong anderhalf uur aan één stuk door en het was geweldig.

martina5

martina2 martina3 martina4

martina

martina6

Na het concert hebben we om mee te doen aan de traditie een strawberry cheesecake gegeten en dit smaakte gelukkig wel heel lekker. Morgen gaan we de beide Outletmalls bezoeken. Hier zijn we nog helemaal niet geweest.