Zoals gezegd hadden we ons vandaag een dagje Disney beloofd. Om even na 10 uur reden we de parkeerplaats op en mochten onze auto parkeren op Peter Pan 50. Het leek op de parkeerplaats niet zo heel druk, maar toen we op het treintje stonden te wachten kregen we een heel ander gevoel. Toen we bij de monorail kwamen dachten we dat we in de verkeerde maand naar Disney waren gegaan.

We hebben het namelijk maar één keer eerder zo druk meegemaakt en dat was met oud en nieuw. Zelfs de medewerker bij de monorail zij dat het erg druk was en dat terwijl er niets bijzonders te doen was. Misschien komt het doordat het vandaag lekker weer zou worden, niet te warm en niet te koud. Maar goed we wilden een paar dingen op zeker doen en alles wat erbij kwam was meegenomen. Bij de ticketmachine weigerde Romy haar kaartje. Na 4 keer proberen mocht ze toch naar binnen gelukkig. Er zit namelijk nog 4 keer entree op het kaartje. Omdat Fantasyland vernieuwd is wilden we eerst daar een kijkje nemen. We hadden fastpassen gehaald voor de attractie Under the Sea – Journey of the little mermaid. Terwijl we aan het wachten waren tot we deze konden verzilveren hebben we Enchanted Tales with Belle gedaan. Dit is een interactief stuk uit het verhaal met mensen uit het publiek. Sjon werd gekozen om ridder te spelen. Dit verbaasde me niet want hij is al jaren mijn ridder.

Sjon als ridder

Het is een leuk iets voor de jongeren onder ons, maar voor de volwassenen toch niet helemaal. Maar goed om het te beoordelen moet je het een keer gedaan hebben. Hierna konden we onze fastpassen verzilveren bij Ariël. Deze nieuwe attractie is wel heel leuk en mooi gemaakt.

Ariel Ariel2

Voor de kenners een beetje als Winnie the Pooh. Na deze attractie werd het tijd om de innerlijke mens te verzorgen en zijn we naar Tortuga Tavern gelopen voor een Taco Salad. Onderweg fastpassen gehaald voor Big Thunder Mountain. Na de lunch hebben we even heerlijk in het zonnetje gezeten terwijl we overdachten wat we verder wilden doen.

lekker zitten in de zon

Het werden de piraten bij de Pirates of the Caribbean. Omdat we vlakbij Aloha Isle waren (hier kun je volgens de kenners heerlijke pineapple floats krijgen) zijn we hier naar toe gelopen. Er stond een behoorlijke lange rij, maar omdat we erg nieuwsgierig waren hebben we deze toch maar getrotseerd. We stonden lekker in het zonnetje. Het was het trotseren van de rij zeker waard. Dit is echt een heerlijke combinatie van ijs en ananassap.

pineapple float

Uiteraard hebben we deze ook in het zonnetje opgegeten. Nu werd het tijd om langzaam richting Big Thunder Mountain te lopen. Onderweg moesten we nog even wachten op de voorbijkomende parade. Toen we bij BTM aankwamen was deze even buiten gebruik, maar dit duurde gelukkig niet lang. Na het mijntreintje werd het tijd om richting Tomorrowland te lopen en daar een paar attracties te doen. Ook hier hebben we eerst fastpassen gehaald voor Buzz Lightyear Space Rangers Spin. Omdat deze nog niet verzilverd konden worden, zijn we naar Monster & Co gegaan.

Mickey en Minnie

Het leuke van deze show is dat het nooit hetzelfde is omdat er andere mensen uit het publiek reacties moeten geven. Het was weer erg lachen en de personen achter de schermen waren zelfs even helemaal stil gevallen na een reactie van een klein jongetje die ze niet verwacht hadden. Omdat het nog geen tijd was voor Buzz hebben we een rondje met de people mover gedaan. Dit is een simpel soort van treintje die boven door Tomorrowland rijdt. Hierna konden we naar Buzz. Dit blijft een superleuke attractie om te doen. Omdat we alles wat we wilden doen gedaan hadden, zijn we nu naar de winkeltjes van de Mainstreet gelopen. Via de ene kant heen en via de andere kant weer terug, kijken naar alle leuke Disney hebbedingetjes. Aan het eind bij Casey Jr. hebben we een hotdog gehaald voor ons avondeten. Omdat ze zo groot zijn hebben Romy en ik er samen één gedeeld. Nu werd het tijd om een strategisch plekje te gaan zoeken voor de avondparade. Op dit moment hebben ze bij Disney de Mainstreet Electrical Parade. Deze parade hebben we voor het eerst gezien in 1999 in Euro Disney en vonden deze helemaal geweldig. Na Parijs is deze parade naar Tokyo en Beijing gegaan en nu dus in Orlando. Net als in 1999 was deze parade erg leuk, met veel onbekende Disney figuren zoals bijvoorbeeld Peter en Elliot de Draak.

peter en elliot

parade

Na de parade zijn we nog even een winkel in de Mainstreet ingedoken. Hier heb ik een mooie pen met Mickey erop uitgezocht voor mijn verjaardag. Terwijl we naar onze auto liepen konden we nog een stukje meepikken van het vuurwerk. Ondanks de drukte hebben we een heerlijke dag gehad met vollop zon en een strak blauwe lucht. Morgen gaan we naar Clearwater aan de Golf van Mexico om Winter (de beroemde dolfijn) te bezoeken en ’s avonds naar een concert van Martina McBride te gaan.