Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan. Na het ontbijt hebben we eerst in de hottub gezeten. Ondanks dat het buiten kouder is, was het water heerlijk warm en lekker. Na de hottub hebben we een rondje onder de douche gedaan en zijn Sjon en ik naar de Walmart gereden. We wilden tussen de middag thuis lunchen en dat is het lekkerste met een vers brood.

Na de lunch zijn we richting Seaworld gereden en hebben daar afgesproken met Kim en Maaike. Onderweg naar hun toe hebben we bij Starbucks een kop koffie gehaald. Kim en Maaike waren op het moment dat we in Seaworld aankwamen bij het dolfijnenstadion. Hier liet Fredi (een 2 jaar geleden bij de Florida Keys gestrande pilotwhale) haar kunstjes liet zien. Ook hebben we kennis gemaakt met Amerikaanse vrienden van Kim. Zij wonen in de buurt van Seaworld, want zij gaan bijna ieder weekend naar Sea World en weten alle orka’s bij naam te noemen. Omdat Tilikum (de grootste mannelijke orka van Sea World) in het onderwaterviewbassin zat zijn we daar met z’n allen naar toegegaan. En wow wat een geweldige ervaring was dat.

underwaterviewing

Orka’s die zo vlak langs je heen zwemmen. In het bassin zwommen Tilikum en Trua. Zij zijn opa en kleinzoon. Om 2 uur zijn we het stadion in gelopen voor de show. We zijn met Kim, Maaike en de anderen gaan zitten in de soakzone. Er werd ons gegarandeerd dat we niet nat werden en dat klopte. Maar wel hebben we hele mooie foto’s kunnen maken.

orka

orkas

kusje

Na de orkashow zijn we weer naar het onderwaterviewing gedeelte gegaan. Op dat moment waren er geen orka’s zichtbaar en omdat er om 4 uur een concert van Darius Rucker (countryzanger) zou zijn, zijn we vast die kant opgelopen om goede plaatsen te hebben. Om 4 uur precies begon zijn optreden en het was net als in 2009 een super optreden.

Darius Rucker Darius Rucker2

Om kwart over 5 was het optreden klaar. We wilden eigenlijk naar Shamu rocks America, maar omdat het behoorlijk koud was en we tot op het bot verkleumd waren besloten we om deze avondshow te laten voor wat het was en het park te verlaten. We (Kim, Maaike, Sjon, Romy en ik) hadden al afgesproken om bij Kobé te gaan eten. Dit is een Japans steakhouse waar ze het eten op een teppanyaki grilplaat bij je zitplaats bereiden. Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we dit deden en waren erg benieuwd. Het is een hele aparte en bijzondere ervaring om te zien hoe het eten voor je neus bereid wordt, het eten was super lekker, alleen veel te veel.

eten bij kobe

Met volle buiken verlieten we het restaurant. Buiten namen we afscheid van Kim en Maaike en spraken af dat we elkaar vast nog een keer zouden zien deze vakantie. Zij gaan namelijk een dag voor ons weer naar Nederland. Morgen gaan we lekker een dagje naar Disney’s Magic Kingdom. Gelukkig wordt het weer iets beter en hebben we de hele dag zon. Prima weer dus voor een dagje Disney.