Vanmorgen hebben we eindelijk uitgeslapen. We werden dit keer jawel om 6 uur wakker. Na het ontbijt hebben we ons gereed gemaakt voor vertrek want we wilden om 9 uur bij Seaworld zijn.

Om precies 9 uur reden we de parkeerplaats op en mochten we op vertoon van onze jaarkaart zonder te betalen een plekje uitzoeken in de eerste rij. We waren zelfs zo vroeg dat we het Amerikaanse volkslied hoorden toen we bij de tassencontrole stonden. In al die jaren hebben we dit nog niet eerder meegemaakt. Iedereen, medewerkers van Seaworld en klanten staan stil en luisteren hier naar. Na het koppelen van een vingerscan aan onze jaarkaart zijn we richting het dolfijnenstadion gelopen. Hier zou om 10 uur de show Blue Horizons beginnen en het stadion zou een half uur van te voren open gaan. We hoefden maar 5 minuten te wachten en hadden hierdoor super plaatsen. Om 10 uur begon de show en deze was net als voorgaande keren spectaculair.

Collage dolfijnen

Je weet gewoon niet waar je kijken moet zoveel gebeurd er om je heen. Na afloop van de show wisten we nog niet goed wat we wilden doen. De show van Shamu begon pas om 12 uur en we hadden wat tijd te vullen. Eigenlijk wilden Sjon en Romy Manta doen, maar toen had Sjon het idee bedacht om Kraken te doen. Deze achtbaan is er al vanaf de eerste keer dat we in Seaworld kwamen, maar om de een of andere reden niet van gekomen om hem te doen. Omdat je bij Manta de hele tijd op je kop hangt en Kraken een gewone achtbaan is besloot ik om deze wel mee te gaan. Er zitten 4 loopings in en 3 kurketrekkers. Ook maakt de achtbaan aardig wat scherpe bochten. Maar ondanks dat is het de meest geweldige achtbaan die we tot nu gedaan hebben. Onderweg naar Shamu stadium hebben we een beker drinken gehaald en met zijn drietjes opgedronken. Het zijn altijd zulke grote bekers die je hier in Amerika krijgt. Shamu stadium gaat 45 minuten van te voren open, maar als je pech hebt sluiten ze de poorten al eerder. Gelukkig waren we er voordat het open ging en mochten we als 10e ofzo naar binnen. Ook nu hadden we goede plaatsen en konden we genieten van de orka’s in hun nieuwe show One Ocean.

Orka

Collage orkas

one ocean

Na de show hebben we Mexicaans gegeten en na nog een rondje door het park zijn we om 2 uur richting de uitgang gelopen. Onze volgende stop was de Mall of Millenium. Hier zijn op dit moment ook veel winkels dicht, maar staan er wel borden dat er in de lente van 2013 nieuwe winkels geopend worden. Het prijsniveau van de gemiddelde winkel is hierdoor weer een stuk hoger en vind ik persoonlijk de mall minder leuk. Na het rondje door de mall zijn we naar de naastgelegen Best Buy gereden en hebben hier even gekeken of ze nog wat van onze gading hadden. We hebben hier geen dollars achtergelaten, wat dus betekent dat ze niets voor ons hadden. Omdat het inmiddels half 6 was en we in de file terecht zouden komen als we richting huis reden, besloten we om bij de Olive Garden hier te eten. Het voordeel van iets vroegere zijn, was toen we binnen kwamen we meteen naar een plekje konden. Het eten was heerlijk, maar veel te veel. Met volle buiken gingen we om half 7 weer richting de auto om naar huis te rijden. Thuis hebben we de was gedaan, het verslag getypt en gaan we straks misschien nog even in de hottub. Morgen gaan we vroeg richting de Golf van Mexico, want we gaan in Tampa een wedstrijd van de Yankees kijken en daar in de omgeving nog wat andere dingen doen. Wat weten we nog niet precies, dit is afhankelijk van hoelang de wedstrijd duurt.