Vanmorgen liep de wekker al vroeg af namelijk om 5:30 uur, dit was nodig omdat wij al om 6:30 uur op Schiphol moesten zijn voor onze vlucht naar Londen Gatwick. Nadat we ons gewassen en in de kleren hadden gehezen en de laatste spullen hadden ingepakt, stond ma Kooi netjes zoals afgesproken om 6 uur bij ons op de stoep.

Na het inladen van de koffers gingen wij rond 6:15 uur richting Schiphol. In vertrekhal 3 bleek het errug rustig te zijn, bij incheckbalie 17 van British Airways hadden we zelfs helemaal niemand voor ons en we konden meteen geholpen worden. Het inchecken van onze koffers verliep probleemloos en ook bij de douane hadden we niemand voor ons zodat dit resulteerde dat wij al lekker om 6:40 uur in het tax-free gedeelte van Schiphol stonden. Omdat we nog niet ontbeten hadden zijn we dit maar als eerste gaan doen, want met een lege maag rondlopen is niet fijn. Nadat wij met zijn drieën een lekker broodje met wat te drinken erbij hadden gekozen, hebben we dit rustig met het aanzicht op de vliegtuigen die aan de gate stonden opgegeten. Rond half 8 zijn wij in alle rust naar gate D26 gelopen.

collage1

We hebben dit gedaan met bezoekjes aan diverse winkels die we onderweg langs liepen. Helaas vonden we hier helemaal niets van onze gading en is de knip dus op slot gebleven. Rond 8:30 uur waren we aan het einde van de D-pier alwaar de laatste controle plaatsvond. We waren lekker op tijd bij de gate. Zelfs zo vroeg dat het vliegtuig er nog niet eens stond. Rond 9 uur arriveerde ons vliegtuig en dit was in een mum van tijd leeg zodat om 9:10 uur het boarden voor ons kon beginnen. Het vliegtuig was niet helemaal vol. Er waren een paar lege stoelen over. Het vliegtuig werd precies op tijd naar achteren geduwd zodat het eerste gedeelte van onze reis naar Orlando kon beginnen. Enige nadeel van deze vlucht was dat we de take off hadden op de polderbaan. Dit betekende dat er eerst ruim een kwartier getaxied moest worden voordat we konden opstijgen. De vlucht van 45 minuten naar Londen verliep zonder enig probleem, tijdens de vlucht kregen wij zelf nog een drankje en een versnapering. Rond half 10 lokale tijd zette de piloot met een perfecte landing (wij als inmiddels doorgewinterde jury geven voor deze landing een 10) het vliegtuig neer op Londen Gatwick. Na een heeeeele lange wandeling door de North terminal kwamen we in de douane hal. Hier kwamen we erachter dat we met de bus naar de South terminal moesten. Om hier te komen moesten er een stukje buitenom gelopen worden. Omdat we onze kleding al hadden aangepast voor Florida temperaturen en het in Londen op dat moment sneeuwde moesten we even op de tanden bijten. Gelukkig was het in de bus lekker warm dus de klap viel mee.

busje komt zo busje komt zo2

In de South terminal moesten we eerst door een securitycheck, waarna we naar de Virgin desk moesten om ze boarding passen opnieuw te laten printen. Daar kregen we te horen waarom wij tijdens het inchecken niet meer onze stoelen op het upperdeck konden vastzetten. De Boeing 747 waar we de vlucht mee zouden maken met een capaciteit van rond de 400 passagiers was maar gevuld met 124 passagiers. Vanwege deze lage vulling moes het gewicht (lees passagiers en bagage) goed verdeeld worden over het vliegtuig. Ook kregen we hier al te horen dat het vliegtuig verlaat binnen ging komen waardoor we pas om half 3 zouden vertrekken. Dit betekende een vertraging van 1,5 uur. Nadat we de boarding passen in ontvangst hadden genomen zijn we eerst even een rondje langs de winkels gaan doen. Rond de klok van 12 uur zijn we even gestopt om wat te eten.

Londen Gatwick Londen Gatwick2

Omdat we toch tijd genoeg hadden hebben we dit rustig aan gedaan. Na het eten was er zelfs nog genoeg tijd over om even op één van de aanwezige relax stoelen uit te rusten. Rond 1 uur was bekend bij welke gate we moesten boarden en zijn we daar rustig naar toe gelopen. Bij de gaten aangekomen werd er meteen met het boarden gestart, zodat we om 13:30 uur op onze stoelen 46 A/B/C zaten. Hier viel onze mond open, want of dit toestel komt net uit de fabriek, of de hele binnenkant is opnieuw ingericht. Wat een mooi toestel is dit. Het vertrek van half 3 liet alleen helaas enige tijd op zich wachten namelijk 10 voor 3. Dit werd mede veroorzaakt door de reeds genoemde sneeuwval. Het toestel moest voor vertrek eerst gede-iced worden.

deicen

Toen dit eenmaal gedaan was gingen we dan eindelijk weg.

Gatwick vanuit de lucht

Na take-off kwam het gebruikelijke rondje van frisdranken gevolgd door een warme maaltijd. We hadden ruime keuze met beef, chicken en pasta. Bianca en Romy hadden de pasta en ik had de chicken. We kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat het eten bij Virgin zeer goed te doen is. Het is natuurlijk geen restaurant kwaliteit maar voor vliegtuigeten is het uitstekend. Het smaakte zo goed dat ook Romy alles opgegeten heeft. Tijdens deze voor onze doen lange vlucht hebben we gebruik van het uitstekende entertainment systeem met keuze uit diverse recente speelfilms, series en leuke spelletjes. Zo hebben Bianca en ik de film Lincoln gekeken, deze film is in Nederland nog maar net uit in de bioscoop. Ook hebben wij even een rondje door het toestel gelopen wat ook betekende dat we even in het door ons gemiste upperdeck hebben mogen kijken. Het ziet er inderdaad leuk uit daarboven.

een leeg upperdeck naar buiten kijken

Uiteindelijk zijn we om 7 uur geland in Orlando. En nu kwam er na 13 eerdere bezoeken in Florida voor ons een nieuwe beleving, namelijk door immigrations. Dit hebben wij nog nooit eerder gedaan in Florida zelf. Gelukkig waren wij de enige internationale vlucht die binnen gekomen was, dus de rij bij immigrations was niet lang en waren we zo aan de beurt. De officier was zeer aardig en vriendelijk en binnen een mum van tijd hadden we de benodigde stempels in ons paspoort staan. Voor onze koffers moesten we uiteindelijk nog rennen want die lagen al op de bagageband. Hier kwamen we erachter dat de grijze koffer deze zware reis niet heelhuids door is gekomen. Het handvat waaraan je hem kan slepen is gesneuveld. Bij customs was ook geen lange rij waardoor we redelijk snel bij de trein naar de main terminal stonden. Omdat we net door customs zijn gegaan en we de koffers al in ons bezit hadden, konden we meteen door naar Alamo om onze auto op te halen. De rij bij Alamo was best lang maar omdat er meerdere balies open waren hoefde we gelukkig niet lang te wachten voordat we de papieren in onze handen hadden. Bij het ophaalpunt werden we netjes naar de rij van onze klasse begeleid en kregen de melding “zoek er maar een uit”. Het aantal auto's waar we uit konden kiezen was 6 maar om nu te zeggen dat er wat naar onze gading bij stond, nee. De auto waar wij op gehoopt hadden, de Ford Escape stond er niet bij. Tijdens de forumdag hebben we gesproken met Robert-Jan over dit soort omdat hij altijd een hogere klasse weet te regelen. Omdat je in Orlando zelf mag kiezen, adviseerde hij ons om gewoon een andere klasse te nemen, want bij de uitgang controleren ze daar bijna niet op. Bianca stelde voor om dit ook eens te proberen...... In de rij van een klasse hoger stonden wel hele mooie auto's. We kozen voor een mooie Chevrolet Equinox. Koffers in de auto en naar de uitgang... Papieren overhandigen, aardig kijken naar de meneer die de papieren controleerde en met een scanner de barcode van de auto scande...... Hij gaf de papieren terug en wenste ons een hele fijne avond. We hebben dus nu een upgrade en hebben wij komende weken een hele mooie auto. Onderweg zijn we nog even gestopt bij een Local Walmart, hier hebben ze alleen maar groceries zoals bij de Publix. Hier hebben we alleen maar boodschappen gehaald voor ons ontbijt morgen. Om exact 9 uur reden we de gate binnen van ons park. Om 5 over 9 staken we de sleutel in de deur. Het huis zag er weer zeer netjes uit inclusief een heel leuk welkomstpakket van de eigenaren (Arjan, Ina, Teo en Trudy bedankt hiervoor).

goodiebag

Natuurlijk kwamen we nu die bekende man met de hamer tegen, zodat we meteen naar bed zijn gegaan. Morgen staat er niets bijzonders op het programma, de dag bestaat alleen maar uit shoppen en bijkomen van deze lange dag.