Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan, want we moesten rond 10 uur inchecken en dat wilden we gedaan hebben voordat we op pad gingen.

En we hoefden pas om 12 uur uiterlijk uit te checken. Het inchecken ging erg makkelijk, alle gegevens waren al ingevuld, we hoefden alleen maar aan te geven dat we 1 koffer per persoon wilden inchecken en verder was het klaar. Rond 11 uur hebben we uitgecheckt en zijn we op pad gegaan richting Washington. Nu loopt er door Delaware maar één hoofd weg en dat is vanaf Wilmington (waar wij gisteren vandaan gekomen zijn) tot aan Dover. De rest van de staat zijn binnendoor weggetjes. Dat bleek ook want bij de derde keer de hoek om zagen we een welbekende paard met wagen zoals we die de dag ervoor heel veel gezien hebben. Ook in Delaware zijn dus Amish. Ook de rest van Delaware heeft de indruk van de staat niet verbeterd. Het is niet een staat waar we snel nog een keer naar toe zullen gaan.

Chesapeake Bay Bridge  In de omgeving van Washington

Op het moment dat je Maryland in rijdt ziet het er meteen een stuk beter uit en dat terwijl je toch op dezelfde weg rijdt. Rond kwart voor 2 gingen we van de snel weg af en moesten we bovenaan rechtsaf. Nu is het in Amerika heel gebruikelijk dat je als je rechtsaf moet, door het rode licht mag rijden. Echter op dit punt toevallig niet. Terwijl we hierna nog een keer linksaf sloegen hoorden we ineens sirenes vlak achter ons. Sjon vroeg zich af of dit voor ons was en nam het zekere voor het onzekere en besloot om toch maar even te stoppen. Inderdaad de politieauto stopte achter ons en het duurde even voordat de agente heel voorzichtig op ons afgelopen kwam. Alsof wij de meest gewelddadige criminelen waren. Maar goed, zij weet niet beter. Sjon deed zijn raam open en ze vroeg meteen of we niet gezien hadden dat we voor rechtsaf moesten wachten op het groene licht. Euh nee, niet gezien. Oh wat erg en we letten er altijd zo goed op, excuses etc etc. Sjon moest zijn rijbewijs afgeven en ook het contract van de autoverhuurder wilde ze graag zien. Nadat ze even in de auto het één en ander had gedaan, kwam ze terug met onze papieren en een officiële waarschuwing.

waarschuwing

We kregen dus geen bekeuring. We mochten gelukkig weer verder en na nog 2 stops kwamen we in ons hotel vlakbij Dulles aan. Hier hebben we vast het één en ander ingepakt, want morgen moeten we al vroeg op. Ons vliegtuig vertrekt om 5 over half 10 al richting Chicago, hier hebben we een hele lange overstap (weet iemand nog iets leuks te doen terwijl we daar zo’n 6 uur overstaptijd hebben?) om daarna door te vliegen naar Amsterdam.

Eten bij Outback