Vandaag is alweer de laatste dag voor Sander hier in Florida. We hadden om 10 uur afgesproken bij zijn hotel, zo had hij nog even de tijd om zijn koffer in te pakken en uit te checken.

Sjon heeft Sander uiteindelijk even alleen gehaald en kwam hierna Romy en mij oppikken. Om ongeveer half 11 reden we via de 192 naar de Orange Blossom Trail om daar een bezoek te brengen aan Gatorland. We komen nu al heel wat jaren in Florida en helemaal Orlando en omgeving, maar hier waren we nog niet eerder geweest. Ze hebben een heleboel alligators.

Ingang

Ik, persoonlijk, vind het iets te massaal. Maar goed ze fokken ook om weer uit te zetten in het wild, want de alligator behoort tot de bedreigde diersoorten.

een paar gators

Ze hebben op deze manier invloed op het geslacht van de beesten, want de eieren worden nadat ze gelegd zijn vervangen voor nepeieren en de echte eieren worden in een broedmachine verder ontwikkeld. Ook zijn ze een opvangcentrum voor dieren die anders afgemaakt worden. Wel hebben ze ook hele bijzondere witte alligators, hiervan zijn er 18 van gevonden in 1987 in New Orleans.

witte gator  witte gator2

Van deze 18 zijn er nog 10 in leven en 4 hiervan zitten in Gatorland. Het zijn geen albino’s, maar hebben een afwijking waardoor er geen pigment in hun huid zit. Mensen hebben deze afwijking soms ook. Verder hebben ze in Gatorland ook krokodillen uit de diverse windstreken. Dus nijlkrokodillen, Cubaanse krokodillen, zoutwaterkrokodillen en ga zo maar door.

poseren  worstelshow  worstelshow2

Uiteraard hebben ze ook shows en wij hebben gekeken bij de worstelshow en de jumparooshow. Bij deze laatste show is het de bedoeling dat de alligator uit het water komt om zijn voedsel te pakken. Hiermee willen ze laten zien, dat alligators ook moeite doen voor hun eten.

jumparoo  jumparoo2

Om 2 uur hadden we het gezien en wilden onderweg naar het vliegveld nog een stop maken bij een Starbucks voor een bak koffie. Het werd uiteindelijk de Starbucks in de Florida Mall. Dit kwam goed uit, want nu konden we gelijk een pet halen voor Ricky. Toen we de koffie op hadden zijn we richting het vliegveld gereden en hebben Sander afgezet (we hebben inmiddels vernomen dat hij een goede vlucht heeft gehad en dat hij weer goed en wel in Nederland is aangekomen). Wij zijn meteen doorgereden naar Freddy en Sherri om daar gezellig een hapje te eten en lekker bij te kletsen. Sherri had een soort enchiladapie gemaakt in een crockpot. Dit is Mexicaans, en was echt super lekker. Als desert hadden we dit keer geen pecanpie, maar echt de lekkerste brownie die we ooit geproefd hadden en deze was gemaakt door Sarah, de dochter van Sherri. Freddy is druk bezig met hun huis aan de overkant, om deze van een 2 slaapkamer appartement om te bouwen naar een 3 slaapkamer appartement. De vorige keer dat wij er waren, zat Samantha de andere dochter van Sherri hierin. Zij heeft inmiddels een ander huis gevonden en vandaar dat het nu verbouwd wordt. Rond kwart over 8 hebben we gedag gezegd en dat we de volgende keer zeker weer langs komen. Ze hebben morgen een trouwerij te doen in Kissimmee. Op de terugweg zijn we gestopt in Downtown Disney om daar nog een kleine boodschap te doen en toen werd het tijd om terug te gaan naar huis. Morgen gaan we shoppen, inpakken en genieten van onze laatste dag hier in Florida.