Vanmorgen hebben we Sjon en Sander weer afgezet bij het Gaylord hotel en hierna zijn we nog even terug gegaan naar ons huisje.

Rond 10 uur zijn Romy en ik in de auto gestapt en hebben de TomTom op Clearwater gezet. Na één uur en 45 minuten waren we op de plaats van bestemming, namelijk het Clearwater Marine Aquarium.

Ingang

De reden van ons bezoek hier naartoe is Winter, een dolfijn van ruim 5 jaar. Deze dolfijn heeft de hoofdrol gespeeld in de film “a dolphin’s tale”. Deze film had ik in november al in het vliegtuig gezien en Romy afgelopen heenreis. Het bijzondere aan Winter is dat ze toen ze 3 maanden was ze vast kwam te zitten in een krabval. Ze heeft ongeveer anderhalve dag op het strand gelegen en is toen door medewerkers van Seaworld naar het Clearwater Marine Aquarium gebracht waar ze werd behandeld. Helaas was door het touw haar bloedcirculatie naar haar staartvin afgekneld en deze is ook afgestorven. Ze heeft op een andere manier leren zwemmen en uiteindelijk een prothese gekregen.

Winter

Winter onder water  Winter webcam  Winter zonder staartvin

Omdat ze nog erg jong was en in de groei heeft ze net als wij mensen nieuwe schoenen kopen, inmiddels 18 protheses gekregen. Het was allemaal zeer indrukwekkend en behalve Winter waren er nog meer dieren die door het aquarium waren opgevangen. Zo was er nog een andere dolfijn Panama genaamd. Zij is doof en kan dus ook niet terug gezet worden in het wild. Ook was er Bailey een zeeschildpad. Hij is door een visser in een net gevangen en hierdoor zijn ruggewervel beschadigd en achterflippers verlamd. Ook hebben ze rivierotters die aangereden zijn door motorrijders en die dusdanig geraakt zijn dat terug zetten niet meer gaat.

Bailey  Cooper

Gelukkig krijgen ze het ook voor elkaar om andere beesten die ze tijdelijk opvangen en weer beter maken wel terug te zetten in het wild. Het was een bijzonder leerzame dag en we zijn een hoop wijzer geworden.

Rond kwart over 4 zaten we weer in de auto terug richting Kissimmee. Tom deed erg zijn best, maar kon helaas niet voorkomen dat we file kregen tot voorbij Tampa. Omdat het inmiddels ruim na 6 uur was en we honger hadden zijn we gestopt bij Cracker Barrel op de 27 voor wat eten. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten voor we aan tafel konden en ook het eten was er snel.

eten Cracker Barrel

Na het eten zijn we via de 192 teruggereden naar ons huis en hebben gestopt bij Walmart om wat foto’s van Winter af te laten drukken voor onze scrapbookcursus van morgen. Sjon en Sander waren uit eten en dat zou nog wel even duren voordat ik die op kon halen. Terwijl ik aan het wachten was heb ik Speed gekeken. Kwart voor 11 kon ik de heren halen en hebben we Sander bij zijn hotel afgezet. Morgen hebben de mannen wat later afgesproken zodat we een beetje kunnen uitslapen en hebben Romy en ik een scrapbookcursus gepland staan.

 

Foto's van Sjon:

Summit  Summit2