Veel te vroeg ging vanmorgen de wekker,maar het was voor een goed doel.

We moesten ons namelijk om half 8 in Crystal River bij Captain Mike melden. Aangezien het bijna 2 uur rijden was naar Crystal River moesten we dus uiterlijk half 6 weg. Maar omdat we niet precies wisten waar het zat hadden we wat extra tijd genomen om te kunnen zoeken en dus reden we om kwart over 5 door de gate van onze community. De rit verliep voorspoedig en om 10 over 7 stonden we bij Captain Mike van sunshinerivertours voor de deur. We moesten nog even wachten voor we aan boord konden voor onze zwemmen met manatees tour. Om 8 uur precies vertrokken we om naar onze eerste stop te gaan. Onderweg kregen we een wetsuit aangemeten en bij onze eerste stop mochten we het water in. Hier zwommen 4 of 5 manatees, waarvan één kleinere. Deze was razend nieuwsgierig en kwam de hele tijd bij ons zwemmen. We mochten haar zelfs aanraken en aaien, kriebelen. Ze ging zelfs een paar keer op haar rug draaien zodat we haar buik konden kriebelen.

manatee2

aaien  zwemmen met manatees2

Manatee  aaien2

manatee3

Ruim drie kwartier hebben we van deze geweldige beesten of zoals ze in Amerika zeggen “these gentle creatures”, omdat ze zo lief en nieuwsgierig zijn, genoten. Captain Mike heeft ons hierna meegenomen naar een andere plek waar ze vaak zitten. En ook hier lagen 3 grote manatees te slapen. Ook was er een mama met een kleintje, maar zij zwom in een gebied waar je niet mocht komen. Omdat er in de andere 3 niet veel leven zat zijn we verder gevaren naar een volgende plek. En ook daar zwom een manatee.

zwemmen met manatees

nieuwsgierig

Na ook hier even met de manatee mee gezwommen te hebben zijn we terug gevaren naar de haven en hebben we ons omgekleed. Dit was iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond van dingen die ik wilde doen en het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Wat een geweldige ervaring zijn we vandaag rijker geworden. Het was inmiddels half 1 en omdat we vanmorgen vroeg hadden ontbeten werd het inmiddels tijd voor de lunch. Vlak bij de haven zat een Burger King en hier hebben we een menu gehaald om te eten. Na het eten zijn we de bijna 2 uur durende rit naar Kissimmee weer gestart. Onderweg in Clermont zijn we gestopt bij Walmart en hebben daar bij kerstafdeling gekeken en nog wat andere boodschappen gedaan. Rond half 6 waren we weer terug in ons huis. Voor het avondeten hadden we magnetronmaaltijden gehaald en natuurlijk hadden we ook nog de pecan pie van Sherri. De rest van de avond hebben we rustig aan gedaan, want we waren natuurlijk allemaal moe van de ochtend in het water liggen. Morgenochtend gaan we naar Downtown Disney en ’s middags gaan we naar de Hollywood Studio’s van Disney om de dansende lichtjes van Osbourne te bekijken.