Vanmorgen zaten we om half 10 in de auto richting de Blue Springs State Park. Omdat het nog vroeg was hebben we een tussenstop gemaakt bij The Mall at Millenia.

In deze shoppingmall waren we in 2005 al eens geweest en toen vonden we het niet zo leuk. Nu hebben ze zo ongeveer dezelfde winkels als in de Florida Shoppingmall en is het dus een stuk leuker. We hebben hier eerst een bakkie Starbucks koffie gehaald en daarna hebben we wat winkels bekeken en natuurlijk ook nog wat gekocht.

Mall at Millenia  koffie halen bij Starbucks

Om half 12 zijn we richting de State park gereden. Nadat we aan de poort de toegang hadden betaald zijn we direct doorgereden naar het deel waar we voor kwamen. Namelijk de spring waar de manatees zich bevonden. Onze eerst blik in het water gaf ons meteen uitzicht op deze van nature hele lieve beesten. Je kon via een boardwalk langs het water lopen en op verschillende plekken naar de manatees kijken.

Manatee

manatees  manatees2

Halverwege zat er een soort campwinkeltje en hier hebben we een hotdog met wat te drinken gekocht. Heerlijk in het zonnetje aan een tafel hebben we onze lunch genuttigd. Na de lunch zijn we tot het einde van de boardwalk gelopen en weer terug.

Manatee2

manatees3  eekhoorn

Rond  2 uur zijn we weer in de auto gestapt en hebben koers gezet richting Freddy en Sherri. Daar werden we namelijk rond 4 uur verwacht. Onderweg hebben we bij McDonalds een ijsje gehaald en hebben een stop gemaakt bij een Hallmark winkel. Om 2 minuten over 4 stopten we bij Freddy en Sherri voor de deur. Na een enthousiaste begroeting zijn we binnen gaan zitten en hebben we wat te drinken gekregen. Omdat Sherri ons voor het avondeten had uitgenodigd zijn we rond 5 uur buiten gaan zitten en hebben een casserole gegeten.

bij Freddy en Sherri in de tuin  Casserole

Freddy Sherri en Zaiden

Dit is een typisch Amerikaans gerecht en het smaakte super. Als desert hadden we de eigengemaakte pecanpie van Sherri. Ook deze was net als in 2009 superlekker. We hadden mazzel want Sherri had 2 taarten gemaakt en we mochten er eentje mee naar ons huisje nemen. Na het eten zijn bij de minimoestuin van Sherri wezen kijken. Ze heeft daar mais, watermeloen, cherrytomaatjes en nog wat kruiden staan. Er was al een watermeloen aan gegroeid en vol trots kregen we deze te zien.

Zaiden

Ook heeft ze een nieuw kantoortje aan de overkant van de straat en ook die hebben we bekeken. Verder hebben we even met Samantha, Zaiden, Jace en Sarah (de dochters en kleinzoons van Freddy en Sherri) gekletst. Rond half 9 hebben we afscheid genomen van onze Amerikaanse vrienden en zijn we in de auto gestapt. Morgen moeten we namelijk al om half 5 op. Wat we gaan doen is nog een verrassing.