Vanmorgen hebben we eerst gewassen en rustig aan gedaan en rond half 12 zijn we in de auto gestapt richting Captiva Island.

Dit eiland is alleen via Sanibel Island te bereiken. We zijn meteen naar het uiterste puntje van Captiva gereden.

route

Op de heenweg zijn we via Fort Myers Beach gereden. Dit eiland bij Fort Myers was niet bijzonder en we hoefden op de terugweg ook niet via deze weg terug. Helemaal aangekomen op het uiterste van Captiva hebben we onze auto geparkeerd en hebben aan het strand aan een picknicktafel geluncht.

lunchen aan het strand

Na deze lunch hebben we een half uur over het strand gelopen en zijn toen weer in de auto gestapt. Vlak bij zat een Starbucks en daar hebben we natuurlijk eerst een lekker bakkie koffie gehaald.

Captiva Beach

Starbucks  leuke wegwijzer

Omdat we onderweg niet meer Public Beach accessen gezien hebben zijn we doorgereden naar Sanibel. Hier hebben we voordat we naar ons strandje wilden rijden de wildlife refuge route gereden. Dit is een route van iets meer dan 4 mile door een natuurgebied heen. Het was niet zo heel bijzonder maar wel enorm groot. Wat wel grappig was waren de uit het water springende vissen.

springende vis

Na dit rondje zijn we via de weg langs (zoals mijn moeder de Golf van Mexico de hele tijd noemt) de Mexicaanse Golf gereden. Op ons strandje waar we rond half 5 aankwamen wilden we de zonsondergang zien.

vis eten  aan het strand van Sanibel

Het strand was minder groot dan in 2008 en er lagen veel meer schelpen. Maar het was nog steeds een heel mooi plekje.

shadows  begin zonsondergang  zonsondergang

Tijdens het wachten hebben we met 3 jongens staan praten die op haaien aan het vissen waren. Eén van die jongens die woonde op Sanibel Island en had een paar weken terug een hele grote haai (ongeveer 2 meter) bij Captiva gevangen. We hebben een foto hiervan gezien op zijn mobiel. Na zonsondergang zijn we via de historische, nog steeds in gebruik zijnde, vuurtoren teruggereden naar de hoofdstraat van Sanibel.

vuurtorenHier hebben we bij Schnappers Hots een hamburger met patat gegeten. Na het avondeten zijn we via de snelste route terug gegaan naar het hotel. Vandaag was helaas onze laatste stranddag.

schnappers

Morgen gaan we naar onze Condo in Orlando waar we de laatste week verblijven. Ook gaan we morgenavond naar Mickey’s Very Merry Christmas Party, waar we tot laat blijven.