Vanmorgen hadden we zoals gebruikelijk iedere morgen onze bagels in de toaster gegooid. En toen we ze wilden pakken omdat ze klaar waren, was er één weg.

Blijkt dat een oudere vrouw dacht “dat is wel makkelijk zo’n kant en klare opgewarmde bagel”. Dit hebben we in al die jaren echt nog nooit meegemaakt, altijd blijven de mensen van andermans eten af. Na het ontbijt hebben we ons gereed gemaakt voor vertrek. Vandaag hadden we iets heel anders in gedachten dan een dagje strand, namelijk een dagje Everglades. Om even na 8 uur zaten we in de auto om de rit naar Shark Valley te doen. Onderweg hebben we gestopt bij de Walmart om daar brood voor de lunch te halen. Het was lekker weer en erg rustig onderweg. Om even voor11 uur waren bij Shark Valley en hadden we kaartjes gekocht voor de tramtour. Onze tram zou om half 12 vertrekken en nu konden we daarvoor ons nog inspuiten met antimuggenspray en zorgen dat we wat te drinken bij ons hadden. Om even voor half 12 werden we door Chris geroepen om plaats te gaan nemen in de tram.

in de tram

We waren nog maar net onderweg op de 15 mile loop of de tram stopte omdat er aan de kant van de weg een baby alligator. Ook kregen we uitleg over het ecologische systeem van de Everglades en werden ons de verschillende vogels aangewezen zoals de Great Blue Heron, de White Egret, anhinga (slangehalsvogel) en nog vele anderen.

vogel

De Everglades is eigenlijk een hele grote ondiepe rivier van 96 kilometer breed met hier en daar een eilandje erin. Je kon als de tram stopte er van uit gaan dat we wat te zien kregen. Zo hebben we nog een baby alligator gezien, maar ook de volwassen exemplaren kwamen diverse keren voorbij.

baby alligator  grote alligator  grote alligator2

Halverwege de loop zit een uitkijktoren en vanaf daar kun je goed zien hoe uitgestrekt de Everglades zijn.

uitkijktoren

De Everglades is 6106 km² en is sinds 2010 een bedreigd werelderfgoed geworden. Ook bij de uitkijktoren zagen we een grote alligator de kant op kruipen, maar ook 2 grote schildpadden.

schildpad  grote alligator3  schildpad2

Na 20 minuten van het uitzicht te mogen genieten gingen we weer in de tram voor het tweede deel van de loop.

panorama1

panorama2

Ongeveer halverwege van deze 2 deel stopten we omdat er een grote alligator langs de kant van de weg lag. En terwijl wij langzaam langs reden bleef dat stomme beest gewoon liggen.

grote alligator4  grote alligator5

Uiteraard zagen we nog meer grote alligators in het water. Vlak bij het eind lag er nog een grote alligator langs de kant van de weg en natuurlijk moesten we daarmee op de foto. Deze tour was heel informatief en super leuk.

alligator langs de kant van de weg

alligator langs de kant van de weg2

We hebben nu met deze tramtour meer alligators gezien dan de 3 keer met zo’n airboatride samen. Na deze tramtour zijn we naar Everglades City gereden en onderweg zag mijn moeder een Bald Eagle in de bomen zitten. Everglades City is een leuk plaatsje, maar erg uitgestorven. We zijn door Everglades City verder gereden naar Chokoloskee. Ook dit is een leuk plaatsje. In ieder geval leuk genoeg om een keer door heen te rijden.

bald eagle

Op de terugweg zijn we eerst naar die groep bomen gereden om de Bald Eagle op de foto te zetten en daarna zijn we via de Tamiami Trail terug naar het hotel gereden. Hier hebben we even gezeten en zijn daarna naar Olive Garden gereden om daar lekker Italiaans te eten.

Olive Garden

Na het eten zijn we bij Coconut Point een kopje koffie gaan halen bij Starbucks en hebben even langs de winkeltjes gelopen. Bij Barnes & Nobles heb ik voor Romy 2 manga boekjes weten te vinden van de lijst die ik mee gekregen had. De winkels sloten rond 9 uur en werd het voor ons tijd om terug te gaan naar het hotel. Morgen gaan we wederom een rondje langs het strand doen en gaan we in ieder geval Sanibel Island bezoeken. Wellicht zelfs naar de plek waar Sjon en ik in 2008 onze trouwgeloften opnieuw hebben gedaan.