Vanmorgen was het iets later, maar nog steeds erg vroeg. Gelukkig kwam dat vandaag goed uit want we hadden voor vandaag een trip naar Bonita Spring op het programma staan.

Onderweg zijn we als eerste gestopt bij een beeld van een matroos die een verpleegster kust. Dit beeld is nagemaakt van een foto die op 14 augustus 1945 in New York genomen is. Een matroos was zo blij dat de 2e wereldoorlog voorbij was, dat hij iedere vrouw op straat kuste.

 

beeld sarasota  beeld sarasota2

Hierna zijn we naar Siësta Beach gereden. We waren hier even voor 10 uur en dat was maar goed ook, want om 10 uur liep de parkeerplaats helemaal vol. Het was wel duidelijk waarom Siësta Beach de nummer 1 strand van Amerika is. Dit strand is hagelwit met superfijn zand.

wit strandje

Siesta Beach  Siesta Beach2

Baywatch

We hebben hier ongeveer een half uur over het strand gelopen en zijn toen weer teruggelopen naar de auto. Omdat we trek hadden gekregen in koffie zijn we bij Starbucks gestopt en hebben daar een heerlijke latte machiato gehaald. Even verderop zat een Walmart en daar hebben we brood voor de lunch gehaald. Ook hebben we voor mijn vader een andere lens voor op zijn camera gekocht. Met deze lens (een 55-250) kan hij net even wat verder weg foto’s maken. De volgende stop in de toeristische route was Manasota Key, hier hebben we bij Manasota Beach geluncht en hebben daarna ook daar even over het strand gelopen.

lunchen

Met 31 graden is het heerlijk vertoeven aan het strand. Manasota Key is een heel mooi eiland met alleen maar kapitale huizen en weinig vertier.

we hebben een bod uitgebracht

Om toch nog redelijk op tijd in het hotel van Bonita Springs aan te komen zijn we hierna via een omweg naar de snelweg gereden. Om even na half 4 waren we in het hotel en konden onze kamers op de 1e verdieping (216 en 224) opzoeken. Het zijn 2 Kingbedkamers, dus lekker groot bed en veel ruimte in de kamer. Nadat we de koffers naar de kamers hadden gebracht en even de mail gecheckt hadden zijn we in de auto gestapt om op zoek te gaan naar wat te eten. We kwamen bij een soort mall, waar ze een Johnny Rockets hadden en dat werd onze keuze.

Bij Johnny Rockets

Helaas werd er niet gedanst, want dat is altijd een happening bij Johnny Rockets. Sjon en mijn vader hadden een hamburger met patat en mijn moeder en ik hadden een maaltijdsalade. Na het eten zijn we naar Target gelopen en hebben daar even wat spullen gekocht.

Target

Na Target zijn we bij Pier 1 Imports binnen gegaan. Dit is een leuke winkel, maar de prijskaartjes zijn minder leuk. Nu werd het tijd om terug te gaan naar het hotel. Morgen gaan we ’s morgens eerst naar een Outletcenter en ’s middags naar het strand hier in Bonita Springs.