Vanmorgen hebben we eerst het verslag geschreven van de vorige dag en de koffers gereorganiseerd.

Gelukkig is het ontbijt van 6 tot 9 en konden we lekker vroeg naar het ontbijt. Na het ontbijt zijn we eerst naar een Outletcenter gereden om gympen te kopen voor mijn vader. Bij aankomst was deze helaas nog gesloten. Dan maar eerst naar de Walmart die iets verder op in de straat zat. Hier hebben we brood, beleg en andere huishoudelijke spullen gekocht. Nu was het inmiddels half 11 en zijn we teruggereden naar de Outletcenter.

Outletmall

Gelukkig waren beide heren (Sjon ook) snel geslaagd voor de gympen. En na een bakkie koffie gehaald te hebben bij Starbucks zijn we op pad gegaan richting Anna Maria Island. Hier hebben we eerst op een soort pier gestaan en hebben de vissers zien komen en gaan.

bij de pier  Route

Omdat we over de eilanden (zie de route op het plaatje) naar beneden wilden rijden zijn we na ongeveer een half uurtje weer vertrokken. Onderweg zagen we een picknick tafel en daar hebben we lekker geluncht in het zonnetje. We hadden vers brood met aardbeien of kaas met een tomaatje.

lunchen in de zon

Na de lunch zijn we door gereden naar een volgende stop aan het strand. Hier hebben we een stukje over het strand gelopen en gewoon genoten van het uitzicht in combinatie met het lekkere weer. Ook hier hebben we ongeveer een half uur gelopen en zijn toen terug gelopen naar de auto.

Holmes beach bord

natte voeten

nog meer natte voeten

lekker aan het strand  lekker rustig

Onze weg vervolgend langs de stranden van Longboat Key hebben we nog een stop gemaakt. Omdat het zand hier te zacht was konden we niet een stukje langs het strand lopen. Dus hebben we hier gewoon naar de mensen op het strand gekeken.

wandelen aan het strand

lekker zitten  op een rijtje

Zo zagen we een duiker met een vis aan een harpoen. Dit in combinatie met het mooie blauwe water, deed beelden van de Blue Lagoon opdoemen. Alleen is het een stuk minder leuk als je die vis ziet bewegen aan die harpoen. Hier hebben we ongeveer een kwartier gezeten en zijn wederom onze weg richting Lido Key gereden. Hier zijn we gestopt bij het Lido Key State Park.

Lido State Park

Hier was het erg druk want de Amerikanen genieten in het weekend echt van het leven. Grote groepen mensen die gebruik maken van de barbecues in het park en lekker gezellig met elkaar zijn. Na wat gedronken te aan het strand zijn we rond half 4 weer richting het hotel gereden.

kamer Comfort Inn

Hier hebben we het zand van onze voeten gehaald en ons gefatsoeneerd om via Michaels naar Outback Steakhouse te gaan. Bij Outback Steakhouse hebben we even moeten wachten vanwege de drukte, maar het was lekker weer en we zaten lekker buiten.

wachten bij Outback

Na ongeveer een half uur konden we aan tafel en hadden we vooraf een blooming onion besteld en als hoofdgerecht een heerlijke steak met een salade.

blooming onion

Na het eten ging bij iedereen het kaarsje uit en zijn we naar het hotel teruggereden. Hier zijn we meteen naar bed gegaan. Morgen gaan we een ander deel van zo’n eilanden groep bekijken en als het net zo mooi is als vandaag, dan gaan we een leuke dag tegemoet.