Vanmorgen waren we redelijk bijtijds wakker en na een super ontbijt met pancakes en geroosterde bagels zijn we rond 9 uur richting Arches National Park gereden.

Eerst hebben we bij het visitorcenter informatie opgevraagd over de hike naar Delicate Arch.

bij de ingang

Dit zou op de heenweg een wandeling zijn van ruim een uur met een hoogtestijging van 148 meter over een afstand van 2,4 kilometer. De uiteindelijke geklommen hoogtestijging zou meer zijn, want onderweg hebben we ook een paar keer gedaald, wat we natuurlijk ook weer moesten klimmen. Waar het op neer kwam was dat we letterlijk de rotsformaties aan het beklimmen waren in de volle zon met een temperatuur van dik 30 graden. Gelukkig hadden we voldoende water en wat extra koolhydraten bij ons en konden we af en toe gebruik maken van een boom met wat schaduw om bij te komen.

rusten onderweg

Het was zwaar en als we het van te voren geweten hadden, hadden we dit echt niet gedaan, maar we waren op een bepaald moment al zover dat we doorgezet hebben.

bij Delicate Arch

Delicate Arch

Na ruim anderhalf waren we eindelijk daar en we hadden al van veel mensen gehoord onderweg dat het de moeite waard zou zijn en dat was het. De terugweg liep gelukkig een stuk makkelijker en hier hebben we dan ook een uur over gedaan.

op de terugweg

Maar dit komt omdat we een hele tijd met Engelsen hebben zitten kletsen onder een boom in de schaduw. Bij de auto aangekomen hebben we onze vochtvoorraad aangevuld en zijn we richting de uitgang van het park gereden.

Balanced Rock  Arches

We wilden graag terug naar het hotel om even bij te komen. Rond een uur of 4 zijn we naar het zwembad van het hotel gegaan om daar wat baantjes te trekken en even lekker te ontspannen. Na het zwemmen hebben we ons aangekleed en zijn we bij Pizzahut pasta met salade wezen eten. Het tempo van het personeel lag niet hoog, maar het eten was lekker. Verder hebben we op onze kamer televisie gekeken en een beetje geïnternet. Morgen willen we naar Canyonlands National Park. Hier gaan we geen hike doen, maar alles met de auto bekijken en op verschillende spots uit stappen.