Vanmorgen zaten we om kwart over 9 in de auto op weg richting Bryce Canyon National Park. 2 uur later rond kwart over 11 waren we bij Ruby’s Inn in Bryce.

jong hertje

We probeerden of we in mochten checken en we hadden geluk, dit kon. We hebben kamer 7532 in de Lakeview Lodge. Nadat we onze koffers naar binnen hadden gebracht en wat te drinken hadden genomen zijn we in de auto gestapt en naar het visitorcenter gereden.

bij de ingang

Hier hebben we een kaartje gekocht en bedacht dat we niet de Navajo Loop maar een andere hike zouden doen. We hebben de auto op een andere parkeerplaats geplaatst en zijn met de shuttlebus naar Sunset Point gereden.

Bryce Canyon  bij Sunset Point

Hier besloten we toch op het laatste moment de Navajo Loop te doen. Deze loop is qua lengte 1,3 mile (ruim 2 kilometer) niet zo heel lang, maar qua stijgingspercentage wel heel heftig. Je gaat namelijk helemaal naar beneden in de Canyon. Hiermee is het eerste stuk ook redelijk makkelijk omdat je naar beneden loopt. Het is een mooie wandeling.

helemaal naar beneden

Navajo Loop  Bijna beneden

Halverwege

Beneden aan hebben we eerst wat water gedronken en zijn we langzaam onze weg naar boven gaan volgen. Deze weg naar boven was een andere weg dan naar beneden, want het was een loop (een rondje). Nadat we ongeveer op een derde van het naar boven lopen waren moest ik even op adem komen en daarna lag het tempo iets lager. Op ongeveer tweederde begon het te hozen en te donderen boven onze hoofden. Het was net of ze een kraan voluit openzetten. Nu nemen de rotsen geen water op dus al gauw werd het lopen iets zwaarder door de modder. Toen we eenmaal boven aan waren ging het zo mogelijk nog harder regenen en we waren tot op onze huid doorweekt. We wilden eigenlijk na deze wandeling nog meer punten van Bryce Canyon bekijken, maar omdat we zo doorweekt waren en onze schoenen gewoon sopten en onder de modder zaten besloten we dat het beter was om naar het hotel terug te gaan en daar te gaan douchen en dan de rest van de middag rustig aan te doen. In plaats van morgen via Capitol Reef National Park te rijden gewoon de snelle route naar Moab te rijden en dan ’s morgens nog even naar Bryce Canyon te gaan. Zoals gezegd hebben we toen we in het hotel aangekomen waren allemaal gedoucht en schone, droge kleding aangedaan. Rond een uur of 5 zijn we naar de General Store gegaan en daar hebben we eerst doorheen gelopen en toen we dat zat waren in het restaurant wat gegeten.

in de winkel

We kozen voor het all you can eat buffet omdat dit goedkoper was dan bijvoorbeeld een steak. We hebben heerlijk gegeten en na het eten zijn we via de overkant terug gelopen naar onze kamer. ’s Avonds hebben we televisie gekeken en rustig aan gedaan. Morgen gaan we zoals gezegd naar Moab, hier hebben we diverse Nationale Parken te bezichtigen en blijven we ook 3 dagen.

lol hebben  gevangen genomen