We waren vanmorgen niet al te vroeg wakker en zaten om 9 uur aan het ontbijt.

Het ontbijt was weer één van de betere, alleen er waren geen bagels, maar sneetjes wit en bruinbrood. Na het ontbijt zijn we naar het visitor center van Zion National Park gereden en hebben na het vragen van wat informatie de gratis shuttlebus naar de diverse stops onderweg genomen.

Zion2

Onze eerste stop was de laatste op de route Temple of Sinawava. Hier hebben we een trail gelopen van 2,2 mile heen en terug om naar de Narrows te gaan. Bij de Narrows loopt de North Fork Virgin rivier tussen de hoge rotsen door en het water is er op sommige punten ondiep genoeg om door heen te wandelen. Wij hadden speciale waterschoenen meegenomen om dit te gaan doen. Het water is in het begin een beetje koud, maar zodra je door bent heerlijk. Het wandelen over de rotsblokken is op sommige momenten best moeilijk en we zagen ook diverse mensen een natte kont halen, maar het was superleuk.

wandelen door de Narrows  wandelen door de Narrows3

wandelen door de Narrows2

We hebben ongeveer 500 meter door het water gelopen tot we op een punt kwamen dat als je doorliep je tot aan je middel in het water stond. Dit vonden wij toch echt te diep en zijn weer terug gelopen. Het is echt een hele bijzondere ervaring om door de rivier in een canyon te lopen.

wandelen door de Narrows4

Terug op het droge hebben we onze voeten afgedroogd en onze schoenen weer aangetrokken. Nu zijn we teruggelopen naar de shuttlestop. Onderweg naar de shuttlebus zagen we diverse eekhoorntjes, op de heenweg trouwens ook.

mama met jonkies  hertje langs de weg

Onze volgende stop was Zion Lodge. Hier hebben we wat gegeten want het was inmiddels 1 uur en na zoveel inspanning moet je wel wat eten. Na het eten zijn we de giftshop binnen gelopen en daar hebben we besloten om terug te gaan naar het hotel. Het was inmiddels al weer rond de 40 graden en om nog een stuk te wandelen in die warmte leek ons geen goed idee.

Zion  Zion3

In het hotel hebben we rustig aan gedaan en rond half 6 zijn we naar Oscar’s gereden. Een restaurant aan het begin van Springdale. Bij Oscar’s hebben we Mexicaans gegeten. Na het eten zijn we weer terug gereden naar onze hotelkamer. Hier hebben we voor de zoveelste keer Jurrasic Park gekeken. Het wordt hier echt eindeloos herhaald. Morgen gaan we via Zion National Park richting Bryce Canyon National Park.