Dag 1: Zaterdag 20 augustus 2011

Omdat we vanmorgen bijtijds bij het ontbijt moesten zijn en ik gelukkig om 7 uur wakker was geworden, liepen we om 10 over 8 richting de ontbijtzaal. Hier was het razend druk want de bejaardenclub was ook net begonnen met ontbijten. Het heeft een minuut of 5 geduurd voor we een tafeltje hadden en konden ontbijten. Het was net een kippenren met al die kakelende bejaarden. Maar goed na het ontbijt zijn we terug gelopen naar kamer 173 en hebben daar op ons gemak alles ingepakt en zijn we rond half 10 vertrokken. Eerst zijn we gestopt bij de Walmart voor vers brood voor tussen de middag. Daarna hebben we bij de Shell onze tank volgegooid zodat we door Yellowstone konden rondrijden. Nu was het even na 10 uur en om 10 uur zou er een winkeltje opengaan die scrapspullen verkocht en ik als scrapper wilde daar natuurlijk graag even kijken. We hebben gewacht tot kwart over 10 en toen was het winkeltje nog niet open. We besloten om het maar te laten voor wat het was en onze rit naar Yellowstone aanvangen. Eerst kwamen we langs de Buffalo Bill Dam, waar we natuurlijk even moesten kijken. Deze dam is de helft van Hooverdam, maar was veel eerder gebouwd.

Bij de ingang

Bij het ingangsbord van Yellowstone hebben we natuurlijk een foto gemaakt en toen zijn we Yellowstone National Park in gereden. Onderweg kwamen we meteen 2 bizons tegen. Als eerste zijn we bij een visitorcenter naar binnen gelopen en daar bleek dat we op ongeveer een mile van onze slaapbestemming af zaten. We besloten eerst te kijken of we al in konden checken. Dit kon wel, maar de sleutels kregen we nog niet mee. We zouden cabin 543 krijgen. Nieuwsgierig als wij zijn wilden we natuurlijk de locatie van deze cabin weten. De cabin stond helemaal in de bomen en omdat het hier ’s nachts nog rond het vriespunt komt vonden we dat een minpuntje. Maar verder was de cabin vrijstaand en hadden we geen 2 onder 1 kap. Omdat we tot half 5 moesten wachten totdat we onze cabin in konden gingen we een stukje richting Old Faithfull rijden. Bij een watertje hebben we onze lunch gegeten, het was namelijk inmiddels half 2. Na de lunch zijn we verder gereden en zijn bij geisers gestopt.

geiser  geiser2  geiser3

Hier zagen we ook 2 Elk’s (herten). Langs de geisers liep een soort van houten brug en deze brug bracht je langs alle geisers. Ondanks dat ze allemaal uit dezelfde grond komen zijn ze toch verschillend van kleur of helderheid. De stoom die er af komt is erg warm, nog warmer als een stoombadje om je holtes te schonen. Na deze geisers was het half 4 en dachten we dat we wel terug konden rijden om onze cabin te gaan betrekken. Inderdaad toen ik even na 4 uur vroeg of we er al in konden, kon dit. We hadden alleen een andere cabin gekregen, namelijk 649. Deze ligt nog vrijer aan de rand en heeft overdag lekker zon. We hebben onze spullen naar binnen gebracht. En kwamen er achter dat het wel heel primitief is. We hebben geen televisie, geen internet, geen muziek, alleen stroom en een koffieapparaat. Er zit geen ontbijt bij, maar daar hadden we al rekening mee gehouden. We hebben namelijk bij de Walmart een bageltoaster gehaald voor het hele bedrag van $ 6,--. Nu kunnen we morgen gewoon in de cabin ontbijten. Omdat we het nog te vroeg vonden voor het avondeten en we niet doelloos rond wilden rijden, bleven we even in de cabin hangen. Rond 6 uur zijn we naar de General Store gereden en voordat we daar aankwamen hadden we al 2 Bald Eagles gespot. Een jonkie (jonger dan 5 jaar in ieder geval, want hij had nog geen witte kop) en een volwassen Eagle.

Bald Eagle

Bij de General Store was ook een snackbar en konden we een hotdog met patat eten. Het eten was voor snackbar begrippen super lekker. We hebben nog muggenspray gekocht want we wilden nog een stukje rijden om wat wildlife te spotten. Bij de kruizing was er een behoorlijke file en dit werd veroorzaakt door een kudde bizons langs de kant van de weg. Er moesten zelfs parkrangers bij aan te pas komen om het verkeer te leiden.

bizons zorgen voor file  bizon

Gelukkig hadden wij bedacht dat we de andere kant op wilden, dus hoefden we niet achteraan te sluiten in de file. Onderweg op de heen weg zijn we nog 2 bizons tegen gekomen. Eentje liep zelfs voorop in een stoet, gelukkig ook de andere kant op. Na een stukje rijden stonden er in eens veel auto’s aan de kant en dat betekent meestal dat er iets te zien valt. Wij snel uitstappen en kijken. Het bleek een moeder vos met jongen te zijn. We hebben deze mooi op de foto weten te krijgen.

vosje

Terwijl we daar stonden hoorden we dat er verderop een grizzly zich tegoed zat te doen aan een bizon. Dus hup wij weer in de auto op naar de volgende massa auto’s. En inderdaad in het water zat een grizzly lekker te peuzelen van een bizon. Maar dat was nog niet alles, uit de heuvels kwam nog een grizzly gerend en deze verjoeg de eerste grizzly. Na een tijdje kwam er zelfs een 3e grizzly de heuvels afgerend. Ook zaten er Bald Eagles en we hoorden dat er zelfs wolven zaten, maar die hebben we niet gezien.

Grizzly  Grizzly2

Grizzlys

Toen de schemer te erg werd besloten we om verder te rijden. Maar omdat het te snel donker wordt en je dan toch niets meer ziet, hebben we de auto gekeerd en zijn terug richting onze cabin gereden. Onderweg zagen we nog een hele kudde Elk’s en moesten we 2 keer uitwijken voor een bizon op de weg, die donkere beesten zie je erg slecht in het donker. We zijn gelukkig heelhuids aangekomen in onze cabin en zijn nog helemaal vol van deze geweldige dag. We hebben al zoveel gezien, dat onze trip aan Yellowstone al heel succesvol is geweest. Morgen willen we in ieder geval naar Old Faithfull, de beroemde geiser van Yellowstone.

 

Dag 2: Zondag 21 augustus 2011

Om kwart voor 8 waren we vanmorgen wakker geworden en nadat we even bijgekomen waren zijn we met het ontbijt begonnen. Dat is een voordeel van zelf voor eten zorgen, je hoeft je niet eerst aan te kleden. De toaster werd getest en deed het prima. We hebben zelfs een verbrandde bagel weg moeten gooien. Na het ontbijt hebben we ons gewassen en aangekleed en om 9 uur zaten we in de auto richting Old Faithfull.

Old Faithfull2  Old Faithfull

Om even voor half 11 waren we bij de geiser en geduldig gingen we zitten wachten tot de geiser zou gaan uitbarsten. We hadden geluk, want na 6 minuten kwam er meer stoomontwikkeling en begon de geiser water te spuiten.

Old Faithfull3

Het is een bijzonder gezicht dat water wat uit de geiser komt. Toen Old Faithfull weer gestopt was zijn we het rondje verder gaan rijden. Na ongeveer een half uurtje zagen we 3 coyotes lopen. Een moeder met 2 jongen. Natuurlijk hebben we deze met onze camera weten te vangen.

Coyote  Coyote2

Onze volgende stop was Gibbon Falls, We hebben inmiddels al aardig wat watervallen gezien en deze waterval behoort zeker tot de top 10.

Gibbon Falls

Bij Canyon Village hebben we allemaal een wrap laten samenstellen en deze als lunch genuttigd. Na de lunch zijn we terug richting onze cabin gereden. Onderweg kwamen we bizons tegen maar ook weer grizzly’s op de plek waar we ze gisteravond ook zagen. Alleen nu was het een moeder grizzly met 2 jonge grizzlybeertjes. Ook zij deden zich tegoed aan de restanten van de bizon.

een deel van de kudde bizon  grizzy's

Het kostte moeite om er bij weg te gaan, maar ja we wilden even naar de cabin om even te relaxen en dan vroeg een broodje te eten om dan weer op pad te gaan. Bij aankomst in de cabin bleek dat we in onze achtertuin een stuk of 20 bizons hadden staan.

Onze cabin  bizon vanuit onze cabin

Rond half 5 hebben we broodjes geroosterd en zijn we rond 5 uur richting Mt Washburne (een plek waar ook veel beren zitten) gereden. Onderweg zagen we hertjes, elk en bizons, een kudde van wel 300 stuks.

hertje

elks  nog een hertje  nog meer elk

Het rondje Mt Washburne was lang en eigenlijk niet zo leuk als de locatie waar wij zitten. Morgen willen we proberen wat vroeger op te staan zodat we weer richting de plek van de grizzly’s kunnen rijden en wat we verder gaan doen weten we nog niet. Het is in ieder geval onze laatste volle dag in Yellowstone.

 

Dag 3: Maandag 22 augustus 2011

We wilden vanmorgen wat vroeger op pad, maar helaas. We werden nog later wakker als de dag ervoor. Maar goed om even na 10 uur zaten we in de auto op weg naar boven. We wilden in ieder geval naar de plek waar de grizzly’s zaten. Bij de Yellowstone River rapids hebben we even gestopt. Dit is het punt waar trout (soort vis) de rivier op zwemt en de vrouwtjes daar eitjes leggen en de mannetjes deze bevruchten. We hebben de jonge visjes gezien, maar ook volwassen vissen.

Yellowstone Rapids  een onderonsje visjes

Hierna zijn we teruggelopen naar de auto. Voordat we bij de grizzly’s aankwamen hadden we een heuse bizon jam (oftewel veel bizons die over de weg lopen, waardoor er een file met auto’s ontstaat). Het was de grote groep van gisteravond dus een aardige drukte op de weg.

bizon jam

Een stuk verderop was mama beer met haar jonkies weer langs het water aan het ravotten. Na verloop van tijd verdween ze achter de bosjes, dus wij snel naar de andere kant van deze bosjes en daar wachten…. Ja hoor daar was mama met haar kleintjes. Ze renden heerlijk langs de rivier totdat ze niet meer verder konden. Toen gingen ze zwemmen en liepen aan de overkant het bos in, uit het zicht van al die mensen die ze wilden zien.

beren  beren2

beren en bizon

Dat was voor ons het teken om weer in de auto te stappen en onze rit te vervolgen. We waren op dat moment al anderhalf uur verder. Onze volgende stop was Canyon Village. Hier hebben we net als gisteren wat gegeten en nog wat informatie gevraagd over de omgeving. Nu zijn we teruggereden richting Lake Village, maar onderweg afgeslagen via de North Rim om daar de grootste waterval in hoogte van Noord Amerika te bewonderen. Om dat deze weg een eenrichtingsweg is moesten we doorrijden en kwamen we weer bij Canyon Village uit.

waterval

Nu zijn we wederom richting Lake Village gereden. Onze volgende stop was een aantal geisers te bekijken. Alleen toen we uitstapten was de stank van deze modderpoelen niet te harden. Het rook er echt naar zwavel. Dat was bij de vorige geisers van de eerste dag niet het geval.

modderpoel

Helaas was er onderweg bij de grizzlyspot geen beer te bekennen, maar wel moesten we weer in de file staan voor de bizons. Bij de cabin aangekomen zijn we naar de general store bij ons op het terrein gegaan en hebben daar een lekker ijsje gegeten. Na het ijsje zijn we terug gegaan naar ons kleine huisje op de prairie. Hier hebben we de hele middag rustig aan gedaan. We hadden in een visitorcenter een paar dagen geleden borduurwerkjes gekocht en we hebben alle 3 heerlijk zitten borduren. ’s Avonds hebben we weer brood gegeten en na het eten hadden we geen puf om weer op pad te gaan. Morgen gaan we het geweldige Yellowstone al weer achter ons laten en gaan we via Grand Teton National Park naar Driggs in Idaho. We waren even een paar dagen totaal onbereikbaar, geen telefoon, geen internet, geen televisie, maar toch was het een geweldige ervaring. We gaan zeker terug naar Yellowstone.

Hieronder is nog een filmpje met wat beelden van vandaag: