Vanmorgen waren we iets later op, waardoor we ook later ontbeten en uiteraard ook later vertrokken vanuit Rapid City.

We passeerden rond 9 uur de staatsgrens van Wyoming.

Staatsbord

Onderweg wilden we stoppen bij Devil’s Tower. Dit is een grote rots die je al van ver weg ziet. Over deze rots bestaat een legende die wordt verteld bij de Native Americans, met name bij de Kiowa People. Volgens deze legende zouden ooit zeven zusjes en een broer in deze omgeving hebben gespeeld. De broer zou tijdens het spelen zijn veranderd in een beer, waarop zijn heftig geschrokken zusjes voor hem wegvluchtten. Ze kwamen bij een grote boom, die tegen hen sprak en die hen zei dat ze omhoog moesten klimmen. Terwijl de meisjes dat deden, begon de boom tot hoog in de lucht te groeien. Zij waren net buiten het bereik van de beer, die met zijn klauwen diepe groeven in de boomstam trok. De zusjes werden vervolgens in de hemel opgenomen, en werden de zeven sterren van het sterrenbeeld Grote Beer. Van de boom bleef alleen het onderste deel over; de stam versteende en de groeven zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.

de eerste beelden

We zijn bij het visitor center aan de voet van Devil’s Tower geweest. Je kon er ook een stuk omhoog lopen, maar omdat we nog een stukje verder moesten reizen naar Sheridan besloten we om dat maar niet te doen.

Devils tower2 Devils tower

Het stuk van de snelweg in de omgeving van Gillette is qua natuur mooi, met rotsachtige prairies, alleen omdat er veel uit de bodem gewonnen wordt, zie je overal ja knikkers en andere stellages. Dit maakt het rijden minder leuk doordat het er rommelig uitziet. Verder moet je onderweg geen hoge nood krijgen, want voordat je iets tegenkomt waar je een mogelijkheid hebt om van je hoge nood af te komen ben je zo een kilometertje of 50 verder…

Prairie dog

Het hotel in Sheridan hadden we vrij snel gevonden en deze Best Western aan Main Street (ja Bea, ik heb geluisterd) ziet er heel leuk uit. Wij hebben een kamer op de eerste verdieping en het is een soort houten cabinhuisje van binnen.

onze kamer

We hebben op de kamer een broodje gegeten omdat we tussen de middag bij de McDonalds waren gestopt. We kwamen geen picknickplaats onderweg tegen. Na het eten zijn we naar de Walmart gereden en onze conclusie is dat Sheridan een leuk stadje is. We blijven hier één nacht. Morgen gaan we naar Cody, ook in de staat Wyoming, maar onderweg maken we een tussenstop in Montana om daar een bezoek te brengen aan Devils Canyon Overlook.