Vanmorgen waren we om half 6 wakker en na het douche en ontbijtritueel zaten we om kwart over 8 in de auto richting

Bear Country USA. Dit is een soort Beekse Bergen, maar dan voornamelijk gericht op de dieren die hier in de omgeving in het wild leven. Eerst rij je met je auto een soort safari en kom je diverse soorten herten, wolven, puma’s, bizons en beren tegen. Wij hadden mazzel want net voor ons reed een voederwagen waardoor alle dieren erg actief werden.

Bighorn Sheep  puma  Rocky Mountain Goat

beren op de weg

Aan het eind van deze safari konden we naar babyland en hier waren allemaal schattige baby beertjes. Het was een geweldig gezicht om te zien hoe ze allemaal acrobaatachtige toeren uithaalden.

berenboom  jonge beertjes

klimmen

Natuurlijk waren er ook andere dieren zoals vosjes, coyote en er waren zelfs grizzlyberen.

vos  grizzly

We besloten om nog een keer een rondje safari te doen en wederom hadden we mazzel. Nu was het voedertijd voor de beren en als die de auto zien aankomen dan komen de beren echt vanuit alle gaten en hoeken.

nog meer beer  beer in bad

Na het tweede rondje hebben we het park verlaten en zijn we richting Badlands National Park gereden. Dit park ligt op ongeveer een uurtje van Rapid City af. De weg hierheen is erg veranderlijk, zo zijn het allemaal grasvlakten en zo zie je allemaal rotsformaties. In het National Park hebben we bij het restaurant gegeten in plaats van een lunch bij een picknickplaats. Na het eten zijn we door het Nationale park gereden en hebben stops gemaakt op verschillende plaatsen. Ik had vooraf niet zo’n hoge verwachting van Badlands, maar ik moet toegeven het is erg indrukwekkend.

Badlands3

Badlands  Badlands2

Badlands4

South Dakota is trouwens over het algemeen een hele mooie staat, maar dat vond ik van Nebraska ook. Maar tussen beide staten zit toch een duidelijk verschil. Na het rondje door het Nationale park, waar we heel in de verte bizons hebben gezien en prairiedogs van dichtbij zijn we naar een plaatsje genaamd Wall gereden. Dit stadje doet een beetje wild west achtig aan en heeft allemaal leuke winkeltjes in de vorm van musea. We hebben hier een ijsje gegeten en daarna zijn we weer verder richting Rapid City gereden. Onderweg zagen we een Michaels en daar hebben we even gekeken voor scrapspullen. ’s Avonds hebben we op de hotelkamer een broodje gegeten en hebben we de was gedaan. Na het eten zijn we nog even op pad geweest naar Borders, een boekenwinkel. Morgen gaan we Rapid City verlaten en gaan we wederom een staatswissel doen. We gaan namelijk naar Sheridan Wyoming.