Vanmorgen waren we iets later bij het ontbijt dan de afgelopen dagen, maar voor vakantiebegrippen nog steeds erg vroeg.

Na het ontbijt hebben we de auto weer ingeladen en zijn we onze rondreis verder gaan volgen. Onze eerste stop zou Custer State Park zijn. De weg hier naar toe was heel variërend. Eerst hadden we rotsachtige prairies, daarna grote grasvlakten om vervolgens weer rotsachtige bossen te krijgen.

Weer een andere staat

Voordat we Custer State Park inreden kregen we Wind Cave National Park. Terwijl we hierdoor heen reden zagen we een bizon langs de kant van de weg grazen. Omdat het bijna lunchtijd was besloten we iets verderop te stoppen en wat broodjes te smeren. De aardbeien waren dit keer niet zo bij de Walmart, dus hadden we een pot nutella meegenomen. Na de lunch zijn we verder gereden. Nadat we bij Custer State Park entree hebben betaald zijn we een deel van de Wildlifeloop gaan rijden. Onderweg kwamen we prairie dogs, bizons, verschillende soorten herten en wilde ezels tegen.

bizons  hertjes

Ezels  Prairiedog  nog een hertsoort

nog meer hertjes  nog meer ezels

Let op overstekende bizons

Na Custer State Park hadden we Mount Rushmore in gedachten. Dit lag ook op de route richting ons hotel in Rapid City. De weg hier naar toe was erg bijzonder en in de verte zag je de presidenthoofden al in de rotsen. Bij Mount Rushmore was het erg druk en voordat we dichterbij zouden gaan hebben we een ijsje gegeten. De presidenten die vertegenwoordigd zijn in Mount Rushmore zijn: Lincoln, Roosevelt, Jefferson en Washington.

Mount Rushmore  Mount Rushmore2

Rond een uur of 5 zijn we weer in de auto gestapt en richting ons hotel gereden. Het hotel is oud en zeker niet voor herhaling vatbaar. Maar goed morgen willen we hier in de omgeving het één en ander doen en voor dit doeleinde voldoet het hotel wel. ’s Avonds hebben we bij Dairy Queen even verderop in de straat gegeten en daarna bij Safeway ook in dezelfde straat wat boodschappen gedaan. In de kamer hebben we televisie gekeken en gelezen. Zoals gezegd willen we morgen in de omgeving van Rapid City diverse bezienswaardigheden doen.