Ook vanmorgen zaten we om half 7 aan het ontbijt. Het was nu zelfs zo erg dat de receptie van het hotel nog gesloten was.

Maar na 2 minuten mochten we toch naar binnen. Het ontbijt was vergelijkbaar met gisteren. Roerei, gekookte ei en eigengemaakte wafels. Na het ontbijt hebben we onze spullen gehaald in de kamer en zijn we op pad gegaan. Als eerste zijn we naar Safeway gereden en hebben daar vers brood en beleg gehaald voor de lunch. Aan de overkant van Safeway zat een visitorcenter en we dachten daar informatie over Rocky Mountain National Park te halen. Maar helaas deze ging pas om 9 uur open en het was op dat moment kwart voor 8. Dan maar de visitorcenter bij de ingang van het park. Hier waren we om kwart over 8 klaar en hebben we een kaart met wandelroutes opgehaald en zijn we naar de ingang van het park gereden.

Bij de ingang van het park

Omdat Rocky Mountain National Park niet het enige Nationale park is wat we deze vakantie willen bezoeken hebben we een Nationale parken pas gekocht. Deze pas kost $ 80,--, maar geeft je toegang tot alle Nationale parken. Om een voorbeeld te geven, enkel toegang voor Rocky Mountain National Park kost $ 20,--. Om bij onze eerst wandel route te komen moesten we onze auto parkeren bij een Park & Ride in het park en daar een shuttlebus naar Glacier Gorge nemen. De eerste trail die we wilde lopen was Alberta Falls trail.

wandelen

Deze trail is 1,3 kilometer heen, maar ook 1,3 kilometer terug. Om naar het beginpunt te komen moet je eerst een halve kilometer lopen. Echter de wandeling in de Rocky Mountains zijn niet zoals in Nederland vlak, dus we moesten op sommige stukken behoorlijk klimmen in hoogte. Maar het was absoluut de moeite waard. De waterval was echt een aanrader.

Alberta Falls

bij Alberta Falls  bij Alberta Falls2

Na deze wandeling wilden we richting Bear Lake lopen en om daar te komen moesten we dus eerst die 1,3 kilometer terug en dan 0,8 kilometer lopen met zo mogelijk een nog hogere hoogteverschil. Bij Bear Lake aangekomen hebben we ook deze trail rondom het meer gelopen. Deze trail was voor de begrippen die we net gehad hadden redelijk vlak, maar toch een lengte van 1 kilometer.

bij Bear Lake

De shuttlebus stopte ook bij Bear Lake en we besloten om deze terug te nemen naar onze auto bij Park & Ride. De stop bij Bear lake zat op een hoogte van 9475 feet (2888 meter) en Glacier Gorge op 9240 feet (2816 meter) Het hoogteverschil wat we dus hebben gelopen is 72 meter over een afstand van 1,3 kilometer. In totaal hebben we 3 mile (bijna 5 kilometer) gelopen.

onderweg

Bij de auto aangekomen zijn we naar een picknickplek gereden en hebben daar geluncht. Het weer was wat bewolkt en daardoor voelde het ook wat kouder aan en we zaten natuurlijk hoog. Na de lunch zijn we nog een heel stuk door het park gereden en zijn zo hoog geweest dat we boven de bomengrens uitkwamen. Het hoogste punt wat we bereikt hebben was 12090 feet (3685 meter). Er lag veel eeuwige sneeuw en wat is dan leuker om in je korte broek in de sneeuw te staan.

in de sneeuw

Ook hebben we op die hoogte heel veel elk (soort hert) gezien. En natuurlijk ook de eekhoorntjes.

Elk  eekhoorn

Tijdens de weg terug hebben we een paar spetters regen gehad. Om kwart voor 4 waren we weer even terug in het hotel. Het was nog te vroeg voor het avondeten en we wilden heel even bijkomen voordat we het dorp ingaan om daar de winkeltjes te bekijken. Om half 5 zijn we weer in de auto gestapt om richting het dorp te gaan. Daar hebben we bij McDonalds wat gegeten en hebben we diverse winkeltjes bekeken. ’s Avonds hebben we in onze hotelkamer televisie gekeken. Morgen gaan we Estes Park al weer verlaten en gaan we naar een andere staat, namelijk Nebraska. Ook nu gaan we onderweg naar onze bestemming diverse stops maken.