Zoals altijd waren we ook vanmorgen weer heel erg vroeg wakker. Hierdoor zaten we om half 7 al aan het ontbijt.

Dit kwam goed uit want daardoor konden Sjon en ik de shuttlebus van 8 uur terug naar het vliegveld nemen om onze huurauto te halen. De auto is superluxe en heeft zelfs een camera aan de achterkant zodat je kan zien wat er achter je loopt of rijdt als je achteruit wil rijden. Om even na 9 uur waren we weer terug in het hotel en hebben we de koffers ingeladen en zijn we naar de Walmart gereden verderop in de straat. Hier hebben we broodjes, beleg in de vorm van aardbeien en tomaten, drinken en andere noodzakelijke boodschappen gehaald. Nu konden we op pad richting Golden. Golden is een plaatsje net buiten Denver waar Buffalo Bill begraven ligt en aangezien dit op de route naar onze volgende bestemming ligt konden we dit onderweg mooi even meenemen. Totaal niet wetend wat ons te wachten stond bracht de navigatie ons door de Rocky Mountains naar Golden.

welkom

Het stadje Golden is leuk en gemoedelijk en na een bezoek aan het visitorcenter wisten we precies waar we het graf konden vinden. De kronkelweggetjes waren heftig maar het uitzicht maakte een hoop goed. Rond een uur of 12 zagen we een klein parkeerplaatsje met daarbij een picknicktafel. Tijd voor een lunch dachten wij. De broodjes met aardbeien en tomaat smaakten heerlijk en het uitzicht tijdens de lunch was geweldig.

uitzicht tijdens lunch

Na de lunch hebben we onze weg naar boven richting het graf van Buffalo Bill vervolgd. Na een bezoek aan de giftshop en het graf van William Cody (zoals Buffalo Bill eigenlijk heette) hebben we onze route vervolgd.

graf Buffalo Bill  Denver vanaf boven gezien

Deze route gaf dezelfde kronkelweggetjes als naar boven. Onderweg hebben we onze eerste wildlife gezien. Een klein hertje dat in de achtertuin van iemand stond te grazen. Onze volgende stop zou Nederland zijn. Dit is een oud zilvermijnstadje wat opgericht is door Nederlanders.

hertje  Nederland

Terwijl we er doorheen reden bedachten we dat we het, behalve de naam, niet zo bijzonder vonden en zijn door gereden naar Estes Park, de plaats waar we komende 2 nachten overnachten. Estes Park is een gelukkig weer een hele leuke plaats en doet een beetje aan zoals Moab in Utah, Maar ook heeft het wel wat weg van Lake Louise in Alberta Canada. Het inchecken bij het hotel ging makkelijk en met de sleutels liepen we naar onze kamer 129. De kamer is groot, mooi en het klinkt een beetje cliché maar één van de mooiste kamers die we tot nu toe gehad hebben.

hotelkamer1  hotelkamer2

Nadat we de koffers in de kamer hebben gebracht zijn we naar de Safeway gereden (ook deze zit verderop in de straat) om avondeten te halen. Ze hebben ook hier net als bij de Walmart een kant en klaar afdeling en we hebben allemaal chickenstrips met aardappels en salade genomen. Omdat het gister een lange dag was en we vanmorgen extreem vroeg wakker waren gaan we vanavond er op tijd in. Morgen gaan we wandelen en mooie dingen bekijken in het Rocky Mountain National Park.