Ook vanmorgen waren we rond 8 uur wakker, wat dus resulteerde in een druk ontbijt. We moesten de tafel delen met anderen, zo druk was het vandaag. Even na 10 uur waren we op weg naar de Subway richting Downtown Manhattan om daar een bezoek te brengen aan Ground Zero. Op dit moment wordtt er nu flink gebouwd aan een nieuwe WTC en is het afgezet met houten schotten.

bouwsite  St Pauls Chapel

Als eerste zijn we bij St. Paul's Chapel naar binnen gegaan. Na de aanval op Amerika op 11 september 2001, diende St. Paul's Chapel als een rustplaats en toevluchtsoord voor de reddingswerkers die werkten op de rampplek. Acht maanden lang werkten honderden vrijwilligers diensten van 12 uur om maaltijden klaar te maken en bedden op te maken. Daarnaast werd er gebeden met de brandweermannen, de politiemannen en alle personen die bij deze ramp betrokken waren. Er kwam hulp naar de kerk vanuit alle hoeken.

hek rondom chapel

Tegenwoordig is er in St. Paul's Chapel een expositie te zien met als onderwerp ground-zero, pas als je deze expositie met je eigen ogen hebt gezien, kun je je enigszins inbeelden wat voor een verschrikkelijk drama zich heeft afgespeeld op die 11de september. We hebben in de Chapel ook kaarsjes aangestoken als eerbetoon aan de slachtoffers. Na ons bezoek aan St. Paul's Chapel zijn we naar Tribute WTC 9/11 gelopen waar een soort museum is ingericht met spullen die gevonden zijn tussen het puin en foto's van alle slachtoffers hangen.

fotos van slachtoffers  Stuk vliegtuig

Echt heel indrukwekkend allemaal. Hierna hebben we een metrostation gezocht die ons naar Brooklyn bracht. Hiervandaan wilden we over de Brooklyn Bridge terug lopen naar Manhattan. Brooklyn is minder leuk als Manhattan en we zijn dan ook snel verder gegaan. We hadden de toegang tot de brug snel gevonden en vlakbij de toegang zat een diner waar we geluncht hebben. Na de lunch zijn we de brug over de East River gelopen.

Brooklyn Bridge

De brug overlopen is in totaal bijna 2 kilometer. Het is erg druk op de brug, zowel met auto's als met fietsers en wandelaars.

Op de Brooklyn Bridge

Je kunt zelfs t-shirts kopen met de tekst "I walked the Brooklyn Bridge". Heel leuk, maar we hebben het toch maar niet gekocht. In Manhattan hebben we weer een metro gepakt richting 5th Avenue vlakbij Central Park. Onderweg hebben we een gestopt bij Grand Central Station.

Grand Central Station

Dit is het hoofdtreinstation van New York City in de Verenigde Staten en heeft de meeste perrons ter wereld: 44 perrons, en 67 sporen. Dit moesten we dus ook even gezien hebben. Hierna gingen we verder richting Central Park. Op Madison Avenue hadden we een stop bij Ugg store om hier Ugg's te kopen voor Romy en mijzelf. Ze zaten wel heel lekker en vooral erg warm. Dit is erg lekker tijdens de koude winters.

Ugg

Na onze aanschaf zijn we naar ons hotel terug gegaan. Het was inmiddels al na half 4. We hadden er weer aardig wat voetstappen op zitten, dus we wilden in het hotel even uitrusten. Nou ja uitrusten, we zijn vast begonnen met inpakken en hebben om 6 uur lokale tijd onszelf ingecheckt voor de terugreis. Morgen gaan we nog wat shoppen en dan laten we ons weer met een shuttlebus naar het vliegveld brengen voor de vlucht terug naar Nederland waar we zaterdagmorgen om half 8 verwacht worden.