Ook vandaag weer later dan de vorige twee dagen, maar nog steeds erg vroeg.

Dat kwam vandaag wel goed uit want we wilden naar de Top of the Rock en om de wachtrijen te omzeilen moet je daar gewoon vroeg zijn. En dat is ons gelukt. We liepen precies om kwart over 8 het gebouw binnen om naar boven te gaan. Nu is het Rockefeller Center niet zo hoog als het Empire State Building maar ook hier is het uitzicht geweldig.

 

Rockefeller Center

Nadat we hier ook vanuit alle hoeken Manhattan hadden gefotografeerd zijn we weer met de lift naar beneden gegaan.

uitzicht vanaf rockefeller center

Beneden aangekomen hebben we Fifth Avenue afgelopen. Onderweg kwamen we Nintendo World tegen. Deze winkel verkoopt alleen maar Nintendo spullen. Dus spelletjes voor de DS, 3DS, Wii, gadgets, knuffels van Pokemon en Mario.

Nintendo World

Ook hadden ze een soort minimuseum. Wij dachten altijd dat onze NES (gameconsole) de eerste Nintendo was, maar er blijkt er nog één voor gezeten te hebben. Natuurlijk hebben we ook wat gekocht in deze Nintendo World winkel. Even verder op Fifth Avenue zat een Build a Bear store. Deze winkel bestond uit twee verdiepingen en is minstens 4 keer zo groot dan degene die we in Orlando bezoeken. Hier hebben we alleen rondgekeken en niets gekocht.

Build a Bear

Zo hebben we Fifth Avenue afgewandeld tot aan ons hotel. Voordat we naar onze kamer gingen hebben we bij Subway broodjes gehaald, want het was inmiddels lunchtijd. De broodjes hebben we op onze kamer opgegeten en hebben hier even een uurtje gezeten. Omdat we vanavond naar een wedstrijd van de Yankees gaan wilden we niet heen en weer blijven reizen en besloten we om Ground Zero nog een dagje uit te stellen en nu de metro te pakken naar Central Park. Aangekomen bij Central Park hebben we daar even doorheen gewandeld. Ik had altijd begrepen dat het op zondag druk was, maar verder doordeweeks lekker rustig. Nu niets was minder waar, het was nog steeds erg druk in het park. Misschien komt het door het hele mooie weer, maar je kon niet even rustig wandelen.

Central Park

Aan een andere kant van Central Park hebben we het park weer verlaten en zijn op een ander punt van Fifth Avenue gekomen. Hier zit een hele grote Apple store, welke we natuurlijk ook even van binnen wilden bekijken. Net als de store in Orlando was het hier megadruk en kon je amper iets bekijken. We waren dus ook weer snel verdwenen. Naast de Apple store zit FAO Schwarz. FAO Schwarz is een hele grote ouderwetse speelgoedwinkel. Ze verkopen hier hele bijzondere Barbies, poppenhuizen en meubilair en ga zo maar door. Het was even leuk om er door heen te wandelen en te kijken naar de bijzondere dingen. We wilden nu eigenlijk al richting Yankee Stadium gaan en nu met een andere metro. Onderweg hiernaartoe kwamen we langs een Ugg winkel. Romy en ik wilden dat wel eens proberen van die Ugg laarzen. Eerlijk is eerlijk, ze zien er niet uit, maar ze zitten heerlijk. We zijn nu aan het overwegen om toch allebei een paar te kopen... Terwijl we op de metro staan te wachten richting het stadion viel het ons op dat er op deze halte alleen maar donkere mensen stonden. Zowel Sjon als ik voelden ons niet helemaal op ons gemak, iets wat we nog niet eerder hier in New York hadden gehad. We keken elkaar aan en besloten toch maar via een andere metro naar de D lijn te gaan. Hiervoor moesten we vlak langs ons hotel en daardoor konden we nog wat spullen in de kamer achterlaten. De wedstrijd zou om 7 uur beginnen en we liepen om kwart voor 5 het stadion binnen. We hebben, voordat we naar onze plekken gingen, wat gegeten. De wedstrijd werd door de Yankees gewonnen met 3 – 1.

Yankees  Yankees2

Ze hadden de laatste inning niet eens nodig. We hadden na de wedstrijd gelukkig snel de metro en om kwart voor 11 waren we weer in onze kamer. Sjon had zijn stem in het stadion achtergelaten, dus die was lekker rustig. Of we morgen naar Ground Zero gaan ligt een beetje aan hoe laat we ons bed uit komen en hoe we ons voelen. Het was vandaag een lange dag waarin we veel gelopen hebben.