Met nog 56 dagen op de klok wordt het ondertussen weer tijd voor een update.

Inmiddels zijn er aardig wat zaken geregeld en gewijzigd. Zo gaan we niet meer naar Hotel New Yorker, maar naar het Hampton Inn Madison Square Garden, 116 West 31st Street, New York.

hotel Hampton Inn op de hoek van de straat

Waarom deze wijziging? Romy gaat toch met ons mee naar New York en ons andere hotel was behoorlijk prijzig in zijn toeslagen voor een extra persoon. Groot voordeel van dit hotel is dat we gratis Internet hebben en ook ontbijt. Ook tijdens de heen- en terugvlucht zit Romy lekker naast ons in het vliegtuig. Behalve Romy boeken voor New York hebben we ook al diverse bezienswaardigheden geboekt, namelijk voor maandags een bezoek aan het Vrijheidsbeeld, oftewel Statue of Liberty.

statue-of-liberty-2

Onze kaartjes verschaffen ons toegang in het beeld, dus niet alleen er vlak voor. Met deze zelfde kaartjes mogen we ook naar Ellis Island, het eiland waar van 1892 tot 1954 de immigranten Amerika binnenkwamen. Hier werden ze gekeurd en gekeken of ze in het land mochten blijven. Ellis Island ligt in de staat New Jersey, terwijl New York in de staat New York ligt. Kortom we bezoeken deze week 2 staten.

Ellis Island

Verder hebben we voor zondag een tour door Yankee Stadium geboekt. Tijdens deze tour mag je op het veld, in de kleedkamers, de dugout en in het museum komen. En voor Sjon hebben we als klap op de vuurpijl gisteren tickets besteld voor een wedstrijd van de Yankees in Yankee Stadium tegen Kansas City Royals. We zitten in vak 231, redelijk dichtbij het veld.

YankeeStadium

Natuurlijk zijn we ook al een dagje naar Schiphol geweest om "ons" vliegtuig te spotten van Delta. Dit hebben we zondag 20 februari gedaan. Het toestel vertrok vanaf de Polderbaan en daarna zijn we nog even naar Schiphol Plaza geweest en hebben daar bij Starbucks lekker koffie gedronken.

het toestel And off he goes

Komende weken gaan we voor onze week New York een planning te maken, zodat we niet als een stelletje toeristen van links naar rechts en van boven naar beneden rennen en uiteindelijk niets gezien hebben.

Schiphol plaza vliegtuigmotor