Vanmorgen hebben we eerst lekker uitgeslapen, hierna het verslag van de vorige dag geschreven. Ontbeten en de ochtend een beetje lopen rommelen in het huis. Voorbereidingen treffen voor het inpakken enzo.

Na de lunch zijn we om kwart over 1 richting de Hollywood studio's gereden. Omdat we onze vesten (het kan 's avonds best hard afkoelen) en Sjon zijn pet waren vergeten moesten we nog even terug. Maar goed om kwart voor 2 reden we door de poortjes op zoek naar een parkeerplaats. We kwamen te staan op Film rij 34. Het treintje wat je naar de ingang brengt stond al klaar dus konden we zo instappen. Het was heerlijk warm weer, 28 graden en geen wolkje aan de hemel. Maar goed dat we Sjon zijn pet zijn gaan halen, anders had hij morgen flink hoofdpijn gehad. Als eerste zijn we naar een heel fascinerend gebouw gelopen, namelijk de Tower of Terror. Maar eerst hebben we fastpass kaarten gehaald bij Aerosmith. Waren we van de week al verbaasd over hoe rustig het was in het park. Nu was onze verbazing nog groter. Vorig jaar met kerst hebben we deze attractie niet gedaan omdat het zo belachelijk druk was, nu konden we meteen doorlopen. We zaten uiteindelijk met 7 personen (allen op de eerste rij) in de lift, normaal kunnen er 28 personen in.

Met z'n zevenen op een rij

De lift sloeg behoorlijk op hol en doordat het gewicht van de lift een stuk lager was dan gebruikelijk schoot hij echt als een raket omhoog. Omdat we bij Aerosmith nog niet aan de beurt waren zijn we maar naar Toy Story Midway Mania gelopen. Je kon duidelijk merken dat dit de topattractie van het park is, want hier waren geen fastpassen meer verkrijgbaar en de rij was een uur. En een uur hebben we ook echt gestaan.

Toy Story

Maar de attractie is leuk en dus hebben we dat uur er graag voor over. Sjon had de meeste punten weten te scoren. Omdat we hier een uur in de rij hadden gestaan, moesten we hard doorlopen om onze fastpassen te verzilveren voor Aerosmith.

Aerosmith

Ook dit liep lekker snel door en de attractie duurt ongeveer 3 minuten, waardoor we met een minuut of 10 weer buiten stonden. Omdat het zo lekker warm was hadden we trek in een ijsje gekregen en hebben deze lekker aan een tafeltje opgegeten. Na het ijsje zijn we de great movie ride gaan doen en jullie raden het al, ook hier konden we zo doorlopen. Tijdens deze rit ga je door de verschillende films die in de loop der jaren gemaakt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Casablanca, Mary Poppins, Indiana Jones, de Wizard of Oz, Aliens en films met Clint Eastwood en John Wayne.

show tijden movie ride

Onderweg wordt er ook op een leuke manier van bestuurder gewisseld in een soort show. Na de great movie ride wilden we de studio's backlot tour doen, maar deze was om 5 uur gesloten en het was net kwart over 5. Hmmm verder is er niet zoveel te doen in de Studio's en tijdens het donker zijn pas de lichtjes. Dan nog maar een keer in de rij voor Toy Story. De rij was nu iets korter, want we konden meteen al verder naar binnen. Maar toch hebben er weer bijna een uur over gedaan om bij het begin te komen. Dit keer had Romy de meeste punten bij elkaar weten te scoren. Omdat het nog niet donker genoeg was voor de lichtjesstraat zijn Romy en ik naar de tekenles gegaan en Sjon en Richard naar Aerosmith, om voor de 2e keer deze attractie te gaan doen. Romy kwam onderweg Pocahontas en Meeko tegen en daar wilde ze dan wel mee op de foto.

Pocahontas

We hebben tijdens de tekenles Dale (Babbel) getekend en toen we klaar waren stonden de heren al weer te wachten. Ze hadden ook nu helemaal geen wachtrij. Inmiddels was het donker genoeg voor de lichtjesstraat. Deze was net als vorig jaar geweldig spectaculair, alleen een stuk rustiger.

lichtjesstraat1 lichtjesstraat2

Na hier even door heen gelopen te zijn, wilden we eigenlijk wat eten en naar Fantasmic. Deze lasershow is echt geweldig maar helaas alleen op zondags en donderdags tijdens het laagseizoen. En aangezien het woensdag is was deze show er dus vandaag niet. Hierop besloten we om het park te gaan verlaten en buiten het park wat te gaan eten. Het werd Bob Evans. Om kwart voor 8 waren we bij Bob Evans. Onze serveerder Kirk was overduidelijk één die op mannen viel en hij was behoorlijk gecharmeerd van Sjon. Hij deed echt alles om Sjon te plezieren, extra BBQ saus. Lange gesprekken aan onze tafel. Het eten was lekker en om half 10 zaten we weer in de auto. Onderweg naar onze villa zijn we gestopt bij de Target die we onderweg tegenkwamen voor de nieuwste cd van Reba. Echter deze was daar al helemaal uitverkocht. Richard had wel een sleeve voor zijn nieuwe Macbook. Ook wilde Richard nog een stop maken bij de plaatselijke Gamma, maar deze gaat net als de Gamma in Nederland om 9 uur al dicht. Dit moeten we dus morgen even doen. Verder gaan we morgen nog wat andere winkeltjes af en hebben we om 2 uur afgesproken met Freddy en Sherri. En natuurlijk beginnen we vast met wat inpakken.

lichtjesstraat3