Vanmorgen hebben we eerst lekker uitgeslapen en daarna zijn Sjon en ik naar Posner Park gegaan. Dit is het winkelcentrum op de kruising van de 4 en de 27.

Onze eerste stop was Michael's. Hier heb ik een Cricutmachine gekocht. Dit is een machine waar je letters mee kan snijden voor het scrapbooken. Na Michael's zijn we naar JC Penney gereden en hebben daar wat nieuwe broeken voor mij en Romy gekocht. En verder wat zaken van een boodschappenlijstje van mijn zus. We waren om half 1 weer thuis. Eerst moest natuurlijk mijn nieuwe snijmachine uitgeprobeerd worden. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk had ik hem door en heb ik al wat letters uitgesneden. Ook heb ik hem maar meteen ingepakt in een koffer voor de handbagage. Meteen één koffer vol..... Rond half 2 zijn we gaan lunchen en hebben de rest van de middag rustig aan gedaan. Ons voorbereiden op een lange avond zeg maar. Rond kwart over 4 zijn we in de auto gestapt richting Disney en om even over 5 liepen we door de hoofdingang van de Magic Kingdom. Nu moesten we een polsbandje halen als bewijs dat we echt uitgenodigd waren voor het kerstfeest van Mickey. Nu waren we binnen.... Hmmm wat gaan we als eerste doen? Big Thunder Mountain maar. Bij BTM aangekomen was er helemaal geen wachtrij.

lopen door Disney

We konden zo doorlopen tot aan het punt dat je naar beneden gaat, dus zeg maar 2 karren voor ons. We kwamen uiteindelijk in de 2e kar helemaal vooraan te zitten. Je kon duidelijk merken dat het al wat later op de dag was, want deze attractie ging me toch snel in vergelijking met voorgaande keren. Na BTM zijn we naar Haunted Mansion gelopen en daar was er helemaal geen wachtrij. Dus ook niet een paar mensen. We konden letterlijk zo doorlopen. Voordat we andere attracties zouden gaan doen zijn we wat gaan eten bij Pecos Bill. Sjon had een cheeseburger, Richard had BBQ burger en Romy en ik hadden een gevulde taco. Het eten was echt lekker en tijdens het eten hebben we onze route voor de rest van de avond besproken. We wilden in ieder geval om half 10 het vuurwerk bij het kasteel zien en om half 11 de parade. Na het eten werd het als eerste Pirates of the Caribbean door ons gedaan. En ook hier werden we wederom verrast, we konden weer zo doorlopen. Na in vogelvlucht door het verhaal van Jack Sparrow gevaren te zijn werd het tijd voor Fantasyland.

kasteel1 kasteel2

Als eerste kwamen we Snow White's Scary Adventures tegen en jullie raden het vast wel.... Inderdaad ook hier geen wachtrij. Nu werd het tijd voor Peter Pan's Flight. Hier hadden we voor het eerst een wachtrij. Deze wachtrij was wel 10 minuten..... Stonden we hier tijdens de kerstperiode ruim een uur in een wachtrij. Nu konden we op Peter Pan na overal zo doorlopen. Tijdens het kerstfeest in Disney waren niet alle attracties open en een gedeelte van Fantasyland werd verbouwd. It's a small World wilden we niet doen, maar ook hier stond totaal geen mens te wachten. Na Fantasyland zijn we doorgelopen naar Tomorrowland om daar Buzz Lightyear's Space Ranger Spin te gaan doen. Romy is het sterkst geweest tegen Zurg, zij had namelijk de meeste punten.

buzz

Na Buzz werd het tijd om te lachen bij Monsters & Co. Hier wordt met de mensen uit het publiek op een leuke manier een show gemaakt. Sjon was dit keer ook 2 seconden in beeld. Hij wilde liever een hoofdrol, maar deze rol was voor een ander weggelegd. Inmiddels was het even voor 9 en gingen we op zoek naar een strategisch plekje voor het kasteel. Om precies half 10 werd het helemaal donker en werd er mooi vuurwerk afgeschoten.

vuurwerk1

vuurwerk2 vuurwerk3 vuurwerk4

vuurwerk5 vuurwerk6

vuurwerk7

Dit duurde in totaal bijna 13 minuten. Na dit vuurwerkspektakel zijn we via de winkeltjes naar het begin van de Mainstreet gelopen om daar een plekje te reserveren voor de kerstparade "Mickey's once upon a Christmastime parade". Terwijl de parade voorbij rijdt sneeuwt het in de Mainstreet wat een heel mooi effect geeft. Met veel fantasie waan je je echt met kerst.

parade3 parade4 parade1

parade2

Toen de parade voorbij was zijn we weer naar BTM gelopen en hebben daar wederom zonder wachtrij 2 keer de rit met de mijntrein gedaan. Inmiddels was het 23.50 uur en besloten we dat het tijd werd om de uitgang op te gaan zoeken. Dit natuurlijk met bezoek aan de diverse winkels. De monorail reed net voor onze neus weg, maar 5 minuten later kwam de volgende al. Onze auto stond op Goofy en helemaal als eerste in een rij. Het parkeerterrein was al aardig leeg en onderweg naar de uitgang van het terrein was het ook lekker rustig. Onderweg naar de villa zijn we nog even gestopt bij de Walmart om daar een losse harde schijf te halen voor Richard. Wel vreemd hoor 1 uur 's nachts nog bij de Walmart rond te lopen. Uiteindelijk waren we om half 2 thuis. Morgen hebben we een rustdag met helemaal geen verplichtingen. Misschien dat we wel wat gaan shoppen, maar dat ligt eraan hoe we ons voelen.

Verwachting20101108

 

Voor de liefhebbers zijn hier filmpjes van het vuurwerk en van de parade: