Vanaf zondag is het tijdsverschil tussen Amerika en Nederland weer 6 uur in plaats van 5 uur. Dit omdat zaterdagnacht de wintertijd ook hier in Florida ingaat. We mogen dus een uurtje langer slapen......

Iets later dan we in eerste instantie wilden kwamen we vanmorgen ons bed uit. Hierdoor vertrokken we ook iets later naar de Universal Studio's voor het Harry Potterpark. Nu is park een groot woord, want het is een gedeelte in The Islands of Adventure. Dit park was toen wij in 1998 de Universal Studio's bezochten in aanbouw en in 2009 hebben ze hier een gedeelte aangebouwd, namelijk het Harry Potter gedeelte. We waren er om even naar half 11 en zijn direct doorgelopen naar het Harry Potter gedeelte.

het dorp

In dit gedeelte was het erg druk, maar het zag er bijzonder gaaf uit. Als eerste zijn we op de foto gegaan voor de trein met een conducteur.

voor de trein

Hierna zijn we naar een achtbaan gegaan die uit 2 verschillende banen bestond. Deze achtbaan heet Dragon Challenge en wij kozen voor de oranje baan. Eventueel later konden we nog de groene baan doen. Het was een leuke achtbaan met 2 loopings en 2 kurkentrekkers. Alleen toen we er uit stapten had ik zoals ik wel vaker heb wat last van motionsickness. Dit gaat wel weer over, maar ik moet dan even rustig aan doen.

Dragon Challenge wachten in de rij

Daarom besloten we een winkeltje te gaan bekijken, alleen bij de winkeltjes zijn de wachtrijen langer als een attractie. Omdat we toch even in de wachtrij moesten wachten heb ik een beker boterbier gehaald. Dit is een drankje wat in de films van Harry Potter wordt gedronken. Errug lekker....We hebben uiteindelijk ruim een uur in de rij gestaan om Olivander's binnen te komen. Nu is het wel leuk om te zien hoe een toverstaf uitgezocht wordt zoals in de film, maar een uur wachten om binnen te komen is toch wel erg lang.

Olivander's

Ook was het in de winkels net als in het park belachelijk druk. Na deze winkel zijn we op zoek gegaan naar een plek om te lunchen. Dit werd buiten het Harry Potter gedeelte, want in het Harry Potter gedeelte was de menukaart niet naar ons zin. Na het eten zijn we een iets vriendelijker achtbaan in het Harry Potter gedeelte gaan doen, namelijk Flight of the Hippogriff. Hierbij ga je niet over de kop of wat dan ook. Na een sanitaire pitstop moesten we ons gaan melden op Zweinstein. Het kasteel was aan het eind van het Harry Pottergedeelte en zag er echt super uit.

Zweinstein

Hier stond alleen een hele lange wachtrij van ruim een uur. Vol goede moed stapten we in de rij om er inderdaad ruim een uur later weer uit te kunnen en plaats te nemen in een zijwaarts karretje. Deze attractie Harry Potter and the forbidden journey, is een combinatie van achtbaan en simulator, waarbij je door de verhalen van Harry Potter heen gaat. Zo zit je bij de spinnen, zo zit je midden in een zwerkbalwedstrijd. Om vervolgens weer in het verboden bos te dwalen en ga zo maar door. Het was echt een geweldige attractie, één van de betere die ik ooit heb gezien. Maar ook hierbij moest ik na afloop weer even bijkomen. Om dit te doen zijn we in een rij gaan staan voor een snoepwinkel. Hier hebben ze de snoepjes die in de films voor komt, zoals bijvoorbeeld smekkies in alle smaken. Terwijl Romy en ik in het snoepwinkeltje aan het kijken waren, zijn Sjon en Richard naar de Dragon Challenge gelopen om daar de groene baan alsnog te doen.

auto Harry Potter

Romy en ik zijn vervolgens nog een beker van die heerlijke boterbier gaan halen. Terwijl we in de rij stonden hiervoor hebben Sjon en Richard zich weer bij ons gevoegd. Na nog een laatste keer in de winkel van Olivander's hebben we ons richting de uitgang begeven.

Nimbus2000 etc

De rest van het park Island of Adventures hebben we maar gelaten voor wat het was. Het was inmiddels over vijven. Onderweg naar huis hebben we een stop gemaakt bij Longhorn Steakhouse. We waren er al een paar keer voorbij gereden en altijd zat het daar afgeladen met mensen. Nieuwsgierig als we waren wilden we daar ook wel een keer eten. Het eten was er inderdaad lekker, maar niet zo bijzonder dat we daar vaker willen eten. Na het eten zijn Romy en ik thuis afgezet en zijn Sjon en Richard nog even naar de lokale Gamma gegaan, want Richard wilde daar graag even kijken. Resumerend, Harry Potter is erg leuk, maar na één keer heb je het echt gezien. We zijn blij dat we het gedaan hebben, want het is geweldig leuk op gezet en je waant je echt als één van de wizards uit de boeken en films. Morgen gaan we in de loop van de dag naar Sea World en blijven daar tot laat om Mistify (vuurwerk en lasershow) te zien.

Verwachting20101106