Toen we vanmorgen de laptop aanzette bleek al snel dat de lancering nog een dag is uitgesteld en dus nu vrijdag 5 november gepland staat. Dit betekende dat we om toch nog een beetje op tijd bij Disney te zijn, we wat meer haast moesten maken.

ingang Disney

Om kwart over 10 reden we bij Epcot de parkeerplaats op. Als eerste zijn we naar de topattractie Soarin' gelopen. Bij deze attractie staat meestal een gigantische rij, maar nu viel het gelukkig mee. Na een wachttijd van ongeveer een kwartier konden we plaatsnemen in onze hangglider. Al snel zweefden we over San Francisco, over Yosemite National Park, Napa Valley, San Diego om vervolgens te eindigen in Disney Los Angeles.

Soarin1 Soarin2

Na deze geweldige spectaculaire attractie zijn we naar Living with the land gelopen en hebben daar middels een boottocht een les gehad over hoe de mensen de aarde aan het uitputten zijn en hoe wetenschappers nu alternatieven aan het zoeken en vinden zijn om totale uitputting te voorkomen. Ondanks dat hier geen spanning of humor in zit, is dit heel interessant om te zien.

Living with the land

Na het deel the Land zijn we naar innoventions gelopen. Hier hebben we eerst brandhaarden gezocht om brand te voorkomen. Sjon en ik zaten in team blauw en Romy en Richard in team rood. 3 keer raden wie er gewonnen heeft. Nee, mis. Team blauw had gewonnen. Ja, die oudjes doen het nog best. Na het brand blussen zijn we What's your problem gaan doen. Dit is een vermakelijk iets waar klittenband als uitvinding wordt gepromoot. 2 mannen uit het publiek worden naar het podium geroepen en moeten zogenaamd baby's een schone luier en een flesje melk geven. Net als in 2009 werd Sjon weer naar voren geroepen en mocht hij zijn kunsten laten zien. Helaas voor hem was zijn opponent net zo goed waardoor ze allebei 6 baby's verschoond hadden.

luiers verschonen

Na al deze baby's zijn we naar de piggy bank gelopen en hebben Sjon en ik gespaard voor onze pensioen en Romy en Richard voor een grote reis. We hadden het alle 4 zo goed gedaan, dat we onze doelen gehaald hadden. Helaas mochten we het geld wat we gespaard hadden niet echt houden en ook de leuke spaarvarken niet. Inmiddels was het half 1 en werd het tijd om wat te gaan zoeken voor de lunch. We besloten om hiervoor naar Mexico te gaan en daar even de lunch te nuttigen. Na de lunch moesten we ons melden bij General Motors want we hadden ons opgegeven als testrijder voor nieuwe auto's. Sjon had hiervoor al een fastpass gehaald, maar toen we daar aan kwamen stond er helemaal geen gewone rij. We hebben dit wel eens anders meegemaakt... De testrit bestond uit stijle hellingen, remtesten, warme en koude omstandigheden, haarspeldbochten, de kreukelzonetest en als laatste natuurlijk een snelheidstest. We hebben de test goed doorstaan en General Motors bood ons spontaan een vast contract aan. Helaas hebben we deze af moeten slaan, want we willen nog meer doen deze vakantie.

auto uitgezocht

Na testtrack zijn Sjon, Romy en Richard naar Mission Space gegaan, want ze wilden graag een keer de oranje variant doen in plaats van de groene. Omdat ik de groene eigenlijk al niet aan kan, ging ik nu maar niet mee en ben gewapend met een walkie talkie ergens gaan wachten. Na verloop van tijd zag ik 3 groene figuren aan komen lopen en toen ik wat beter keek, herkende ik mijn medereisgenoten in deze groene figuren.

groen

Het was maar goed dat ik niet meegegaan was, want het was heel erg heftig, veel  G-krachten enzovoort. Omdat ik aan het wachten was in de andere innoventions, hebben we daar in een huis gezeten waar een orkaan over heen ging. Het leermoment hierbij was, wat kun je zelf al doen om minder schade te hebben aan je huis bij een orkaan. Dit was best interessant om te zien. Sommige dingen zijn zo logisch, maar toch gebeurt het maar heel weinig. Verder hebben we bij deze innoventions niet veel gedaan. Omdat we 's morgens geen segway konden besturen, zijn we nog even naar de overkant gelopen en hebben we daar alle 4 een stukje op een segway gereden. Dit is een soort step, maar dan met 2 wielen naast elkaar ipv achter elkaar. En deze step reageert op je beweging. Leun je naar voren dan gaat hij naar voren, leun je naar achteren, dan gaat hij naar achteren, duw je de handvaten naar links, je begrijpt het al, dan gaat hij naar links. Omdat we hier nu ook alles hadden gezien, zijn we naar het deel Imagination gegaan. Als eerste hebben we hier een 3-D film Captain EO gezien. Dit is een 3-D film uit 1986 met in de hoofdrol Michael Jackson. Waarschijnlijk hebben ze die uit het archief gehaald vanwege de dood van Michael Jackson. Voorheen zat hier Honey, I shrunk the audience. Na deze leuke 3-D film hebben we Journey into Imagination with Figment gedaan. Dit is een ritje waarin er dingen worden duidelijk gemaakt over je zintuigen. Toen we hier uitkwamen was het half 5 en besloten we om via Spaceship Earth weer terug te lopen naar de auto. Ook bij Spaceship Earth stond totaal geen wachtrij. Zo rustig hadden we het nog nooit meegemaakt. Ik hoop dat het bij de andere parken volgende week ook zo rustig is, want dan kan je in een kortere tijd veel meer doen. Spaceship Earth is een reis door de tijd op het gebied van communicatie. Rond 5 voor 5 waren we weer bij onze auto (een zilveren Chrysler Town and Country). Onderweg hebben we wat gegeten bij Outback Steakhouse. We hadden alle 4 een heerlijke biefstuk met de daarbij behorende groenten en patat of gepofte aardappel. Na het eten zijn we heel even gestopt bij een supertarget om daar wat rond te lopen en te kijken.

Kerstspullen kijken bij Target

Uiteindelijk waren we om half 8 weer thuis. Morgen hebben we een rustig dagje. Als de lancering doorgaat, rijden we weer naar de Oost kant van Florida en anders zullen we wellicht wat gaan shoppen en zwemmen.

verwachting20101104