Omdat we vanmorgen vroeg naar Discovery Cove moesten en er gisteravond behoorlijk moe in bed lagen hadden we voor de zekerheid de wekker maar gezet en dat was hard nodig.

Om half 7 begon het apparaat herrie te maken en waren we wakker. Gelukkig hoefden we niet te ontbijten en zaten we om 10 voor half 8 in de auto. Bij DC aangekomen kregen we onze toegangspassen en konden we richting de lockers.

toegangspasjes

Nadat we onze spullen daarin hadden achtergelaten zijn we gaan ontbijten. We hadden croissants, sommige met jam. Na het ontbijt gingen we worstelen. Ja, met een wetsuit wel te verstaan. Deze pakken moeten behoorlijk strak zitten, anders houden ze je niet warm. Maar om er in te komen is een behoorlijk gevecht. Met de winst op zak was het gelijk tijd om naar de locatie te gaan waar we werden gehaald door de trainers voor het dolfijnenzwemmen. We waren namelijk ingepland om 10 over 9. Eerst kregen we een introductiefilm en daarna mochten we het koude water in. Gelukkig scheen het zonnetje al, waardoor het al snel warmer werd. Wij mochten vandaag onze zwem doen met twee dolfijnen. De eerste was Copper, zij is een vrouwtje en heeft niet zo lang geleden een kleintje gekregen die nog gevoed wordt en daarom doet zij maar een gedeelte van het zwemmen. Onze tweede dolfijn was Cindy, zij is de oudste dolfijn in DC, namelijk ruim 40 jaar. En dat terwijl dolfijnen in het wild maar een jaar of 25 kunnen worden. Onze tijd met Copper hield veelal aaien en achtergrond informatie in. De tijd die we doorbrachten met Cindy was veel spectaculairder.

Richard en Cindy Romy en Cindy Sjon en Cindy

We mochten door haar meegetrokken worden, we mochten haar voeren en we mochten haar een kusje geven. Maar aan al het leuke komt een eind en ook aan het dolfijnenzwemmen.

met z'n allen

Na een geweldige sprong zijn we het water uitgegaan en hebben wat gedronken en wat gegeten. Als je dan naar het toilet moet en een natte wetsuit uit moet doen, ben je zo'n half uur verder. Nu werd het tijd voor warm water en gelukkig hebben ze dat in de lazy River, of te wel luie rivier. Halverwege zit er een vogelvolière waar je vogels kan voeren en als ze willen komen ze boven op je zitten. Geluk hadden we, want we hebben allemaal wel een vogel op onze arm gehad.

vogeltje vogeltje2

vogeltje3 vogeltje4

Na het voeren van de vogels zijn we verder geluierd in de rivier. Een blik op één van de vele klokken in het park, leerde ons dat het half 1 was en dus tijd voor de gratis lunch. Romy, Richard en Sjon hadden de buffalo chicken genomen en ik had een cheeseburger genomen. De cheeseburger was misschien wat droog, maar lang niet zo spicy als de kip van mijn tafelgenoten. Richard zei op een gegeven moment zelfs tegen Romy, je hebt de brandweer naast je staan, doelend op een glas cola. Met de lunch achter onze kiezen zijn we naar het water gelopen waar de roggen in zwemmen. Ook dit water is weer heel koud, maar ja het is voor een goed doel zeggen we maar. De roggen, allemaal vrouwtjes hoorden we later, waren enthousiast en druk. Logisch want het was bijna etenstijd. Hun feestmaal van vandaag bestond uit grote garnalen en die mochten wij voeren.

Roggen voeren

Het zijn net stofzuigers die roggen zoals het eten uit je handen opzuigen. Naast het roggenbad zit een vissenwater, waarin allemaal zoutwatervissen zwemmen en kun je dus met je duikbril, je snorkel en je digitale onderwatercamera mooie foto's maken. Sjon en Richard gingen even met z'n tweetjes, terwijl wij (Romy en ik) even lekker langs de kant bleven zitten van het zonnetje genieten en onderwijl ook even de binnenkant van onze ogen bekeken. Nadat de heren weer terug waren hebben we eerst wat gedronken, ook dit was gratis. We besloten nog één keer te luieren in het warme water en onderweg bij de volière, kregen we weer vogels op onze armen en schouder.

Lazy river

Leuke beesten waren deze vogels. Je kon ze gewoon aaien en kroelen. Om 4 uur kon ik eindelijk mijn 2e huid af stropen en na wat drinken zijn we ons gaan douchen en aankleden. Rond half 6 zaten we in de auto en zijn we naar de villa gereden. Hier hebben we een broodje gegeten en hebben de rest van de avond rustig aan gedaan. Morgen gaan we als de lancering doorgaat wederom naar Kennedy Space Center. En anders gaan we naar Epcot van Disney.

Verwachting20101103