Vandaag stond een bezoek naar Kennedy Space Center op het programma, vandaar ook dat we om kwart over 10 daar het parkeerterrein op reden.

Na het kopen van de toegangskaartjes zijn we eerst naar de bus gegaan. Deze rijdt rond over het terrein en maakt stops op verschillende plaatsen. De eerste stop was het lanceerplatform. Vanuit deze uitkijk torens kun je de 2 lanceerplatformen zien en we hadden nu mazzel want op 39A stond de Discovery gereed voor de lancering van de volgende dag.

Op het lanceerplatform Discovery

Of het nu kwam door de lancering van de volgende dag of zomaar, maar het was echt heel erg druk bij Nasa. Na de gebruikelijke foto's zijn we terug gelopen naar de bus, welke ons naar het Apollo Saturn V Center. Hier kun je de geschiedenis van de ruimtevaart en de toekomst zien. Er hangt een echte Apollo in de hal.

Kijken naar de lancering van Apollo 8 Op een crawlertrack

En zie je alle missies van de Apollo in volgorde, waaronder ook de belangrijke Apollo 11 vlucht. Waarbij Neil Armstrong de eerste stappen op de maan zette. Bij binnenkomst hebben we eerst wat gegeten, voordat we begonnen met deze geschiedenlessen.

Apollo8

Nadat we alles gezien hadden werd het weer tijd voor de bus. Deze bracht ons dit keer naar het visitorcomplex, waar we de nieuwste attractie, The Launch Experience hebben gedaan. In deze simulator wordt je net als de astronauten gelanceerd. Het is een super ervaring en het was leuk om te doen. Inmiddels was het half 6 en na een bezoek aan het memorial zijn we richting de auto gelopen. Onderweg naar de villa zijn we gestopt bij de Premium Outlets. Hier hebben we eerst wat gegeten en daarna hebben we 2 paar Puma's voor Richard gekocht, 2 paar AllStars voor Romy, een vest voor Romy en mij en een shirtje voor Romy. Na nog even wat rondgelopen te hebben werd het tijd om naar het huis aan de Bonville Drive te gaan. Om half 11 stapten we hier moe en uitgeput weer binnen. Morgen moeten we vroeg op, want we hebben zwemmen met dolfijnen gereserveerd bij Discovery Cove. Bij thuiskomst bleek dat de lancering weer een dag is uitgesteld, nu naar 4 november.

verwachting20101102