Vanmorgen was het gelukkig niet de gebruikelijke 3 of 4 uur dat we wakker werden, maar 6 uur. Omdat nog niet iedereen wakker was, hebben we eerst op ons gemak het verslag geschreven en hebben we onze mail bekeken.

Rond 8 uur zaten we aan het ontbijt met bagels en geroosterde broodjes. Na een rondje douchen zijn we in de auto gestapt en hebben koers gezet richting Downtown Disney. Hier heb je een ticketkiosk waar je online vouchers kunt omwisselen voor tickets zodat je dit niet hoeft te doen op de dag van aankomst in Disney. Ook zijn we naar de kerstwinkel geweest om te kijken of ze de jaarbal van Disney hadden. Helaas zijn ze hier mee gestopt en worden ze niet meer uitgegeven. Natuurlijk hebben we wel andere mooie kerstballen gezien, maar niet meegenomen.

kerstwinkel kerstwinkel2 kerstwinkel3

Dit doen we van de week of volgende week als we daar weer komen. Rond 12 uur, het was op dat moment al bijna 30 graden en heerlijk warm, zijn we richting de Florida shoppingmall gereden om daar als eerste bij de foodcourt wat te gaan eten. Na het rondje langs de eettentjes hebben we allemaal ons gerecht uitgekozen en zijn we gaan eten.

lekker broodje rijst met kip

Het was voor een zondag behoorlijk rustig in de foodcourt, wat dus al een idee gaf voor de rest van het winkelcentrum. Als eerste zijn we de Apple store binnengelopen en hebben daar naar de Iphone's, Ipods en Macbooks gekeken. Mooi spul allemaal en het is altijd hartstikke druk in die winkel, hoezo crisis. Na de Applestore was the Old Navy aan de beurt. Romy had echt wat nieuwe kleding nodig en daar is ze gelukkig goed in geslaagd. 7 nieuwe spijkerbroeken, wat shirtjes en nog meer katoen hebben we rond een uur of 3 de winkel weer verlaten. Omdat we eerst nog langs de villa moesten voordat we naar Universal Studio's konden, hebben we het winkelcentrum gelaten voor wat het is. We komen nog wel een keer terug. Onderweg naar huis, zijn we gestopt bij de Publix voor wat brood, kleine flesjes cola en nog wat boodschappen. Thuis aangekomen hebben we even rustig gezeten, een broodje gegeten om vervolgens weer op pad te gaan. Bij Universal Studio's was het heel erg druk, maar de sfeer was leuk. Omdat het voor ons 12 jaar geleden was dat we daar binnen zijn geweest, wisten we totaal niet wat we moesten verwachten. We gingen er dus net zo blanco in als Richard. Er waren 8 spookhuizen, 2 shows, 6 enge gebieden en 4 attracties waren open. Omdat we totaal onbekend waren en geen plattegrond hadden zijn we maar achter de meute aangehobbeld. Onderweg naar een spookhuis kwamen we enge mannen met een kettingzaag tegen, helemaal in het bloed vergoten verpleegsters die een zakje bloed wilden verkopen.

HHN HHN4

Andere enge en onhebbelijke monsters. Het eerste spookhuis waar we voor in de rij gingen staan was Horror Nights. Je loopt door een soort van doolhof en onderweg komen er uit onverwachte plaatsen enge figuren om je te laten schrikken. Het gegil door het gebouw heen is denk ik het ergste. Ik denk dat wij te nuchter zijn voor dit soort dingen want ik kan niet zeggen dat het erg eng was. Naast dit spookhuis konden we meteen in de rij voor het volgende spookhuis Catacombs. Deze rij was veel langer als de andere rij. Terwijl we aan het wachten waren, steeg bij ons de verwachting omdat er zo'n lange rij stond.

HHN2 HHN3 HHN5

We kennen denk ik allemaal de clip van Michael Jackson wel waarin al die zombies uit het graf komen. Dit spookhuis leek er heel erg op. De mensen met de kettingzagen waren enger.... We vonden dat we de spookhuizen wel gezien hadden en zijn wat attracties gaan doen. Als eerst Men in Black, dit is vergelijkbaar met Toy Story. Je zit in een karretje met een futuristisch geweer en moet aliens neerschieten. Onderwijl wordt je rondgedraaid en beweegt het karretje. Het was een leuke attractie en gelukkig stond er geen lange wachtrij. In de winkel die aansluitend aan deze attracties staat hebben we een plattegrond weten te bemachtigen en zijn aan de hand hiervan verder gelopen. Onze volgende stop was Jaws, deze attractie hadden we in 1998 ook al gedaan en was er nog steeds en ook niet veranderd. Je zit in een boot en wordt achtervolgt door een grote mensenhaai.

jaws

Uiteindelijk lukt het ons om het beest onschadelijk te maken, waarna we weer veilig terug naar de haven komen. De wachtrij hier was wel erg lang, maar ook erg warm. Als laatste attractie hebben we Revenge of the Mummy gedaan. Dit is een rollercoaster die gelukkig niet over de kop ging. De coaster was wel heel gaaf, maar persoonlijk vind ik Big Thunder Mountain in Disney leuker. Omdat het inmiddels half 12 was en we erg moe waren besloten we om terug te lopen naar de auto en weer richting huis te rijden. We hebben tijdens het lopen door Universal Studio's de volgende scarezones gezien: Esqueleto Muerte, The Coven, Fear Revealed, Zombie Gras en Saws n Steam. Halloween Horror Nights is leuk opgezet, maar we waren het er snel over eens dat we Mickey's not so scary Halloween party leuker vinden. Hier is meer het idee van Halloween, dus met snoep en trick or treat, in stand gehouden. Bij Universal is het alleen maar horror en griezelen. Uiteindelijk lagen we om half 1 in bed. Morgen hebben we een rustig dagje, waarbij we misschien even naar de Walmart gaan en even naar de 27 shoppingarea. Maar voor de rest willen we even bijkomen.

verwachting20101031