Ook vanmorgen zaten we om half 9 in de ontbijtruimte. We waren nog maar net binnen en hadden een plekje weten te bemachtigen of er kwam een hele meute binnen.

Het ontbijt was minstens net zo karig als gisteren, maar ook nu vulden de toast met jam voldoende. Om 10 over 9 was ik terug gelopen naar de kamer om daar online in te checken.

online inchecken

Dat kan namelijk 24 uur van te voren. Nadat we allemaal ingecheckt waren zijn we naar de fietsverhuur vlakbij Stanley Park gereden en hebben daar een fiets gehuurd. De fietsen waren snel uitgezocht en om kwart over 10 zaten we op de fiets. We hebben eerst helemaal het park rond gefietst. Onderweg zijn we gestopt bij de totempalen en hebben we wat gedronken bij het zwembad.

totempalen Romy met fiets

Omdat mijn moeder nog even in de giftshop wilde kijken moesten we een nieuw stukje van het rondje fietsen. Omdat het eenrichtingsverkeer is, ook voor de fietsers, zijn we terug gaan lopen. In totaal hebben we ruim 12,5 kilometer gefietst en 1,5 kilometer gelopen. Stanley Park is inderdaad een leuk park waar iedereen zijn of haar vorm van recreatie kan vinden.

Lions Gate Bridge

Je zag joggers, skaters, wandelaars, fietsers, automobilisten, een koets met paarden en mensen die naar het zwembad gingen. Omdat Stanley Park aan de haven van Vancouver ligt, kun je daar dus terwijl je aan het strand ligt of in het zwembad bent allemaal zeeschepen heel dicht voor de kust zien liggen en dat is een heel apart gezicht.

zeeschepen voor de kust North Vancouver Vancouver

Trouwens ook wel leuk om te weten is dat Vancouver vernoemd is naar een Nederlander die uit Coevorden kwam. Van Coevorden dus. Dit is verbasterd in Vancouver. Maar goed terug naar het verhaal van vandaag, we hadden heerlijk weer, een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje. Om even na half 2 waren we weer terug bij de fietsenverhuur en hebben we de fietsen ingeleverd. We zijn met de auto weer terug gereden naar het hotel. Omdat het inmiddels lunchtijd was hebben we bij de Dutch pannenkoeken gegeten, behalve Sjon die hield het bij een hamburger.

pannenkoek

De ober vertelde dat de eigenaar uit Nederland kwam, namelijk Bodegraven en dat het personeel daar inmiddels ook allemaal is geweest. Hij sprak diverse zinnen Nederlands en het was best grappig. De pannenkoeken waren heerlijk en na de lunch en een tot ziens van onze ober zijn we teruggelopen naar het hotel. Daar zijn we begonnen met inpakken. Normaal gesproken heb ik altijd moeite om alles in de koffers te krijgen en moet ik aardig wat passen en meten en heen en weer verplaatsen. Nu heb ik voor het eerst een trolleykoffer op de terug weg weer in een koffer moeten doen. We hadden nu veel te veel kofferruimte bij ons. Gelukkig hoeven we ons dus niet af te vragen of het te zwaar of te veel is.... Na het inpakken zijn we nog even naar de Capilano Mall gegaan en hebben daar een leuk jurkje voor Romy gekocht en laarsjes voor mij. Zelfs dit pastte er gewoon nog zonder problemen bij. Na het shoppen zijn we aan de overkant bij de Pizzahut binnen gestapt en hebben daar 2 pizza's en 1 minipizza besteld. Deze pizza's zijn zo ontzettend lekker, daar kan Domino's niet tegen op volgens Sjon. Na het eten zijn we terug gereden naar het hotel en hebben daar de laatste dingetjes gedaan voor het vertrek van morgen. Morgen moeten we wederom vroeg op, namelijk half 5, hoezo vakantie? We hebben al diverse keren heel vroeg op moeten staan. Om 5 uur moeten we vertrekken richting het vliegveld en daarvoor moeten we wederom helemaal door downtown Vancouver. Er gaat simpelweg geen snelweg naar het vliegveld vanaf het punt waar wij zitten. Om even na 9 uur (lokale tijd) vertrekt ons vliegtuig naar Chicago en we moeten er minimaal 2 uur van te voren zijn. Nu hoor ik jullie denken, waarom ga je dan zo vroeg. Dat zal ik uitleggen, we hebben gehoord dat er in het weekend rond 6 uur een heel cruiseschip met Amerikanen vanuit Alaska aankomt en dat het dan erg druk is bij de douane en dat we daarom beter iets vroeger kunnen zijn. Dan hebben we deze Amerikanen niet voor ons staan bij de douane.