Na een heerlijke nacht slapen en niet iedere beweging van de medereizigers te voelen, werden we vanmorgen om even na 7 uur wakker. Om half 9 liepen we naar de receptie om daar het ontbijt te nuttigen.

Het was er erg druk, maar het bleek ook dat het hotel vol zat. Gelukkig konden we vrij snel een plekje veroveren en hebben we ontbeten.

het hotelcomplex op weg naar het ontbijt

Het was een karig ontbijt, want er waren geen bagels, geen gekookte eieren en geen creamcheese. We moesten het doen met toast en jam of pindakaas. Ook dat vult, dus we hebben gelukkig wel wat kunnen eten. Omdat het erg bewolkt was en er een beetje dreigend uit zag besloten we om het shoppen bij Walmart 's morgens te doen en 's middags naar de Capilano Suspension Bridge te gaan. De Walmart zou niet te ver zijn, maar niet op loopafstand. In eerste instantie konden we de Walmart niet vinden. Maar na een stukje verder te hebben gereden en toen weer terug, bleek de Walmart in een grote shoppingmall te zitten. Dit hadden we nog nooit mee gemaakt. De auto hadden we geparkeerd in de ondergrondse gratis parkeergarage en we zijn via Sears naar binnen gekomen. Eerst dachten we dat het maar een kleine mall was, maar toen we de hoek om gingen zagen we dat de mall toch nog behoorlijk van formaat was. Ze zijn hier niet zoals in Amerika, maar toch wel leuk genoeg om even door heen te lopen. Bij de Walmart hebben we wat spullen gekocht en bij een soort van bakkertje in de mall hebben we vers brood gehaald voor tussen de middag. Even na 12 uur waren we weer terug in het hotel, terwijl we om precies 10 uur bij de mall waren. In het hotel hebben we eerst een broodje gegeten en om half 2 zijn we richting de Capilano Suspension Bridge gereden. Het zonnetje scheen heerlijk en lucht was helemaal open getrokken. Dit zit bij ons in de straat, maar ook nu weer niet op loopafstand. Nadat we de auto hadden geparkeerd en de entreekaartjes hadden gekocht zijn we naar binnen gegaan. De Suspension Bridge is in 1888 gebouwd, is 136 meter lang en hangt 70 meter boven de Capilano River.

capilano suspension bridge

Het is een wiebelbrug wat het lopen er over heen erg moeilijk maakt. Aan de overkant van de brug is een heel wandelpad aangelegd en hiervan gaat er ook een stuk door de toppen van de bomen, met dezelfde soort hangbruggen. Halverwege stond er een ranger met een great horned owl die ons wat meer vertelde over deze uil.

de brug uil

Na ongeveer anderhalf uur hier gelopen te hebben werd het tijd voor een versnapering. Dit werd een frozen lemonade. Of te wel een Slush puppy. Terwijl we deze aan het opdrinken waren kwam er een nieuwsgierige eekhoorn langs lopen. Hierna zijn we weer over de wiebelbrug naar de andere kant gelopen.

eekhoorn op de brug

Tijdens de wandeling kon je op verschillende punten een stempel halen op een stempelkaart. Aan de kant van de ingang zaten ook nog 2 stempelpunten, dus die hebben we eerst gehaald. Ook was er een leuke giftshop waar we even hebben rondgelopen. Met onze volledig gevulde stempelkaarten zijn we naar de guest service gegaan en kregen we een certificaat als bewijs dat we over de brug zijn geweest en dat we door de tree tops hebben gelopen. Om kwart over 4 waren we weer in het hotel. We hadden afgesproken dat we om kwart over 5 weer richting Denny's zouden lopen om daar te eten. Het eten was net als de lunch gisteren weer erg lekker en na het eten zijn we weer terug gelopen naar het hotel. De rest van de avond hebben we erg rustig aan gedaan. Morgen is onze laatste volle dag in Canada en 's morgens gaan we een fiets huren en door het Stanley Park fietsen. Dit is een heel groot park tussen Vancouver en North Vancouver. De middag is gereserveerd om de koffers in te pakken en onze spullen uit te zoeken.